AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-4-2

03

(0-1)

Yleisöä 1117

KuPS
3-4-3
vko.20 // 16.5.2022

Ennakko: AC Oulu-KuPS

Ennakko: AC Oulu-KuPS

Kuva: Elias Mustonen

Hyvin viime otteluissa esiintynyt AC Oulu saa kovan haasteen tiistaina, kun vierailulle Raattiin saapuu sarjakärki KuPS.

KuPS:n alkukausi Veikkausliigassa on sujunut aurinkoisen taivaan alla. Seitsemästä ottelustaan joukkue on napannut kahta pistettä vaille täydet pisteet ja marssii sarjan kärkipaikalla.

- KuPS on tällä hetkellä paras joukkue Suomessa. Haaste on kova, sillä he eivät johda sarjaa sattumalta, vaan laatunsa ansiosta. Luultavasti KuPS tulee pitämään palloa enemmän kuin me, mutta toisaalta olemme kohdanneet heidät jo kahdesti tänä vuonna ja tunnemme heidät, toteaa myös AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte.

- Meillä oli viime pelin jälkeen päivä vapaata ja sen jälkeen olemme valmistautuneet tähän peliin, joka tulee nopeasti. Odotan, että olemme valmiita.

Edellisen kerran keltapaidat olivat tulessa viime viikon torstaina, kun joukkue kaatoi kotikentällään FC Hakan Tim Väyrysen ja Janis Ikaunieksin maaleilla 2-1. Haka-ottelussa KuPS esitti kentällä todella vahvoja otteita varsinkin pelin avausjaksolla, mutta toinen puoliaika oli kuopiolaisille haastava.

Haka-ottelu kuvastikin tietyllä tavalla KuPS:n alkukautta – välillä otteet kentällä ovat olleet loistokkaita, mutta toisaalta ehjää 90-minuuttista KuPS ei ole vielä alkukaudesta pystynyt esittämään.

- Tuloskuntoomme on totta kai oltava tyytyväinen, mutta pelillisesti meillä on nyt ollut kaksi vähän haastavampaa peliä. Hyvän joukkueen merkki on kuitenkin se, että kykenee voittamaan, vaikka ei pystyisikään ihan omaan huippusuoritukseensa, miettii KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari joukkueensa alkukautta.

Laivastonsinisten leirissä odotetaan joka tapauksessa todella tiukkaa tehtävää kuopiolaisia vastaan.

- Lähdemme taistelemaan ja tekemään parhaamme ja uskon, että mekin saamme tilaisuutemme. Silloin pitää löytää parhaat keinot päästä vastustajan boksiin, Duarte miettii.

KuPS matkusti Ouluun maanantaina, joten joukkue pääsee iskemään terävänä isäntiensä kimppuun tiistai-illan kamppailussa. KuPS lähtee otteluun hieman siipirikkoisena, kun poissa ovat varmuudella keskikenttäpelaajat Joona Veteli ja Fabio Schneider, sekä hyökkääjä Nika Sitchinava.

Iloisiakin uutisia sairastuvalta kuuluu, sillä Felipe Aspegren ja Santeri Haarala ovat toipuneet pienistä vammoistaan, ja pitkäaikaistoipilas Saku Savolainenkin on palannut joukkueen harjoitusvahvuuteen.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Mantere Juuso
AET 2: Juvonen Elias
4.ET: Kontinen Joona


AC Oulu-KuPS Raatin stadionilla tiistaina 17.5 kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: ACO TV, KuPS:n verkkosivut