AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3

01

(0-0)

Yleisöä 1745

HIFK
3-5-2
vko.25 // 21.6.2022

Ennakko: Ilves-HIFK

Ennakko: Ilves-HIFK

Kuva: Juha Tamminen

Keskiviikkoiltana Ilves kohtaa toisen perinteikkään monilajiseuran, kun HIFK saapuu Ratinaan testaamaan tamperelaisten valmiuden.

Kaikki neljä kotiotteluaan yhden maalin erolla voittaneet tupsukorvat majailevat sarjataulukon kuudennella sijalla 15 pisteellä. HIFK on puolestaan sarjajumbo.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio uskoo nopean pelirytmin tässä tilanteessa sopivan HIFK:lle, jolla on allaan romahdus VPS:aa vastaan. Keskiviikkona ei ole ilmaisia pisteitä jaossa.

– Hieno kotivoitto otettiin, siitä saa taas itseluottamusta koko joukkueelle. Pikkuhiljaa aletaan olla valmiita keskiviikon koitokseen. Hyvin kevyesti olemme treenanneet, palautuminen lauantaista on ollut avainasemassa. Nopea aikataulu sopii HIFK:lle, veikkaan heidän haluavan nopeasti jättää VPS-tappio taakse, Kallio kertoo Ilveksen verkkosivuilla.

– Jos Mixua yhtään tunnen, niin hän kyllä sytyttää joukkueensa taistelemaan. Sieltä tulee varmasti ärsytetty porukka vastaan. Totta kai on vaikea tilanne, kun seuran ongelmia ruoditaan julkisesti, mutta uusi peli on taas uusi mahdollisuus kääntää tilanne paremmaksi kentällä.

Tällä kaudella VPS, SJK, IFK Mariehamn ja FC Lahti ovat kaikki poistuneet Ratinasta tyhjin käsin.

– Olemme olleet Ratinassa kovia. Vaikea sanoa mihin hyvä kotivire tarkalleen ottaen perustuu. Meillä on ollut hyviä vieraspelejäkin, ja niissä on ollut parempi pistesaalis usein tosi lähellä. Ehkä kotona sitten saamme yleisöltä juuri sitä tukea ja energiaa, jota tarvitsemme. Fiilis on tärkeä, Kallio kuvailee.

– Esimerkiksi nyt viimeksi Lahtea vastaan saimme kannattajilta voimaa ratkaisuhetkillä. Lahti pääsi yliajalla tasoihin, emmekä silti luovuttaneet. Voittomaalimme meni toki myös maalivahdin piikkiin, mutta pelaamalla aktiivisesti voi vastustajaa pakottaa tuollaisiin virheisiin.

Keskiviikon ottelusta Ilveksestä puuttuvat varmuudella Loa Loa, Teemu Jäntti ja Jorn Vancamp sekä toimitsijakiellossa oleva päävalmentaja Kallio.

HIFK:n orastavan piristynyt putki sai kolauksen VPS:ää vastaan. On kuitenkin huomioitava, että lukemat tässä ottelussa eivät olleet koko totuus ottelun kulusta. Etenkin toisen puoliajan alku oli vahva "Rödalta". Ilvestä vastaan korostuu etenkin kaksi asiaa: Ratinan luonnonnurmi, joka asettaa omat haasteensa sekä lyhyet ajanjaksot ottelun sisällä, jotka täytyy vain selvittää tavalla tai toisella. Mikäli joukkue saa pienet virheet minimiin ja jatkaa samalla tavalla kuin lauantaina toinen puoliaika alkoi, on joukkueella paikkansa iskeä.

Jalkapallo on siitä mielenkiintoinen laji, että mitä tahansa voi tapahtua. HIFK:n avausvoitto on tulossa, ennemmin tai myöhemmin. Olkoonkin, että vastassa on erittäin kova kotijoukkue niin otteluun on lähdettävä ennakkoluulottomasti. Puolustuksen toimivuus on avainasemassa. Hiljalleen myös pelaava kokoonpano HIFK:n osalta on asettunut uomiinsa. Tämä on positiivinen signaali, sillä jatkuvat muutokset eivät helpota asiaa. VPS-pelissä etenkin Macario Hing-Clover sai luotua uhkaa myös ylöspäin ja Jukka Halme jaksoi taistella läpi ottelun.


Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Leppänen Veli-Matti
AET 2 : Nykänen Sami
4.ET: Al-Emara Mohammad


Ilves-HIFK Ratinan stadionilla keskiviikkona 22.6. kello 18. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, HIFK:n verkkosivut