AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HJK
3-4-3

01

(0-0)

Yleisöä 3059

AC Oulu
4-3-3
vko.24 // 17.6.2022

Ennakko: HJK-AC Oulu

Ennakko: HJK-AC Oulu

Kuva: Mira Lönnqvist

HJK kohtaa 115-vuotisjuhlaottelussaan AC Oulun Bolt Arenalla lauantaina.

Veikkausliigan runkosarjan ensimmäinen puolikas alkaa olla taputeltu, ja HJK on 26 pisteellään jaetulla kärkisijalla ottelun vähemmän pelanneen Kuopion Palloseuran kanssa. Niin ikään ottelun Klubia vähemmän pelannut AC Oulu on neljäntenä, kun kymmenestä ottelusta saaliina on 15 pistettä.

Vaikka HJK onnistuikin voittamaan maanantaina cup-ottelussa VPS:n, jäi kyseinen päivä varmasti monien kannattajien mieleen "mustana maanantaina". Jair Silvan sopimuksen purkamisen lisäksi Vaasassa loukkaantui peräti kolme pelaajaa, jotka eivät ole Oulua vastaan käytettävissä: Roope Riski, Valtteri Moren sekä Anthony Olusanya. Kolmikon lisäksi ottelusta ovat varmuudella sivussa myös Riku Riski, Santeri Väänänen, Miska Ylitolva ja Perparim Hetemaj.

Klubin valmennuksella onkin riittänyt viikon mittaan pohdittavaa. Etenkin Jair oli juoksuvoimaltaan Veikkausliigaan suorastaan poikkeuksellinen keskikenttäpelaaja eikä ole suoraan nykymiehistöstä korvattavissa.

– Menetimme keskeltä kenttää Roopen ja Jairin myötä paljon vauhtia, mikä vaikuttaa tietysti pelin dynamiikkaan. Mutta onhan meillä edelleen paljon hyviä pelaajia, ja toisen epäonni, kuten Roopella, avaa aina toiselle ison mahdollisuuden, tässä tapauksessa Antulle (Olusanya). Toivottavasti Anttu on taas ensi viikolla pelikunnossa, päävalmentaja Toni Koskela pohtii.

– AC Oulu on muokannut aika paljonkin omaa pelaamistaan suhteessa vastustajaan, etenkin puolustussuuntaan. Hyökkäyssuunnassa heillä on sen sijaan selkeät yksittäiset avainpelaajat, joiden ympärillä peli pyörii ja joiden ympärille hyökkääminen rakentuu.

AC Oulussa tiedostetaan hyvin haasteen suuruus, eikä elätellä pilvilinnoja.

- Meidän pitää olla realistisia ja tiedostaa kuka meillä on vastassa. HJK:lla on paljon yksilötaitoa ja joukkue on hyvin organisoitu. Uskon että meillä on mahdollisuus, mutta meidän pitää onnistua puolustuksessa erittäin hyvin, sillä HJK varmasti pitää enemmän palloa, AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte sanoo.

Duarten mukaan AC Oulun on kuitenkin pelattava rohkeasti, jos tulos halutaan saada mukaan.

- Varmasti mekin saamme paikkamme ja sitten on kyse luovuudesta, miten pystymme luomaan paikkoja.

- Emme voi lähteä vain puolustamaan ja hakemaan vastahyökkäyksiä – silloin ottelusta tulee meille vaikea.

HJK:n hyvä tuloskunto on pysynyt yllä koko alkukauden, ja joukkue viilettääkin tällä hetkellä yhdeksän ottelun tappiottomassa putkessa, kun otetaan huomioon kaikki kilpailut. Omiin on mennyt viidessä viime ottelussa ainoastaan kolme maalia, mutta samalla maalinteon takkuilu on nostanut jälleen päätään: Klubi on jäänyt maaleitta kahdessa edellisessä pelissään.

Viime kaudeksi takaisin Veikkausliigaan noussut AC Oulu on pelannut tuloksellisesti hienon alkukauden: oululaiset ovat keränneet kymmenestä ottelusta 15 pistettä ja nelossijan. Sen sijaan Suomen Cupissa tie nousi pystyyn ehkä hieman yllättäenkin, kun Ykkösen nousijajoukkue Järvenpään Palloseura kukisti Oulun maanantaina 2–1.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1 : Nykänen Sami
AET 2: Karstila Juhani
4.ET: Lehtovaara Lina


HJK-AC Oulu Bolt Arenalla lauantaina 18.6. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, ACO TV