AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Honka
4-5-1

20

(2-0)

Yleisöä 1058

KuPS
4-5-1
vko.24 // 17.6.2022

Ennakko: FC Honka-KuPS

Ennakko: FC Honka-KuPS

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka palaa maajoukkuetauolta lauantaina 18.6. Tapiolan urheilupuistossa tarjolla on todella iso ottelu, sillä Honka kohtaa sarjan kärkipaikkaa tällä hetkellä hallussaan pitävän KuPS:n.

Honka lähtee otteluun Veikkausliigan kolmannelta sijalta. Joukkue on pelannut vahvan alkukauden voittaen viidesti. Tappioita on tullut kaksi ja tasapelien sarake näyttää samaa lukemaa.

Koko Hongan joukkue on esiintynyt hyvällä tasolla. Yksi ehdottomasti näkyvimmistä pelaajista on keskikentälle tälle kaudella saapunut saksalainen Florian Krebs. Krebs joutii jättämään FC Interiä vastaan tulleen loukkaantumisen vuoksi muutaman ottelun väliin, mutta palasi Hongan vahvuuteen viime kierroksen HIFK-voitossa.

– Onneksi tervehdyin pikaisesti takaisin pelikuntoon. Haluankin kiittää kaikkia seurassa, jotka antoivat kaikkensa auttaakseen minua palaamaan nopeasti kentälle, hän kiittää.

Honka pelasi Veikkausliigassa viimeksi juurikin HIFK:ta vastaan, sunnuntaina 29.5. Aivan ilman ottelutuntumaa joukkueessa ei ole kuitenkaan jouduttu olemaan, sillä Honka kohtasi harjoitusottelussa Viron hallitsevan mestarin FCI Levadian viime viikon perjantaina.

– On aina hyvä juttu saada tasaisesti pelejä ja pitää kilpailullisuutta yllä, hän toteaa.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari oli luottavaisin mielin Veikkausliigan huippuottelun alla. Hyvä ja ehjä harjoitusjakso on tullut kuopiolaisille myös hyvään paikkaan.

- Maajoukkuetauko on nyt virallisesti ohi, mutta meille se ei ollut mikään varsinainen tauko. Latasimme toki hetken akkujamme, mutta olemme pelanneet jo kaksi kovaa ottelua. Joukkue on valmis edessä olevaan kovaan rutistukseen, Valakari kertoo.

KuPS:lta Honka-ottelun valmistautuminen on mennyt hyvin ja joukkueen terveystilanne on paria pitkäaikaispotilasta lukuun ottamatta hyvä. Nika Sitchinava ja Joona Veteli ovat ainoat KuPS-pelaajat, jotka ovat Espoossa varmasti sivussa. Lauantain otteluun KuPS valmistautui harjoittelemalla torstaina ja perjantaina Kuopion legendaarisella Väinölänniemen kentällä ja täten Kanarialinnut saivat myös tarpeellista tuntumaa luonnonnurmeen, jolla myös lauantain ottelu pelataan.

Honka-pelistä päävalmentaja Valakari ennakoi tasaista ja laadukasta kamppailua.

- Mahtavaa päästä pelaamaan taas Veikkausliigaa. Vastassamme on heti äärimmäisen laadukas joukkue, eikä Hongan vahva alkukausi ole missään tapauksessa ollut sattumaa. Nämä ovat niitä pelejä, joita kaikki haluaa pelata. Innostus on huokunut myös selvästi harjoituskentällä, olemme saaneet laadukkaan viikon alle, päävalmentaja tunnelmoi.

Tapiolan urheilupuistossa pelatussa kahdessa kotiottelussa on nähty jo hyvää menoa kentän lisäksi myös katsomon puolella, ja lauantaina voidaan odottaa vieläkin parempaa. Niin HK05, innokkaasti kannattavat Hongan omat junioripelaajat kuin kaikki muukin yleisö on antanut vahvan tukensa kotijoukkueelle. Krebs uskookin, että myös lauantaina nähdään hieno ottelu.

– Meidän tulee tehdä kovaa töitä ja pelata omaa peliämme. Silloin meitä on vaikea pysäyttää. Odotamme ottelua innolla ja haluamme ottaa voiton yhdessä kannattajiemme kanssa!

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Lamppu Mika
AET 2 : De Casseres Christian
4.ET: Leino Mikko


FC Honka-KuPS Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 18.6. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, KuPS:n verkkosivut