AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HIFK
4-3-3

01

(0-1)

Yleisöä 1811

KuPS
3-4-3
vko.20 // 22.5.2022

Ennakko: HIFK-KuPS

Ennakko: HIFK-KuPS

Kuva: Juha Tamminen

HIFK ja KuPS iskevät yhteen Veikkausliigakierroksen viimeisessä ottelussa maanantaina Bolt Arenalla Helsingissä.

HIFK:n härkäviikko ei voisi saada sähköisempää aloitusta, sillä vierailla on ottelussa mahdollisuus tehdä kotimaista jalkapallohistoriaa. Mikäli HIFK ei huomenna avaa voittotiliään niin KuPS nousee yksin listakärkeen, kun mitataan tappiottomien otteluiden putkea pääsarjatasolla. Viime kierroksen jälkeen se nousi jakamaan ennätystä Oulun Palloseuran kanssa. HIFK lähtee huomiseen vain ja ainoastaan ennätysputken katkaisu mielessä. Panosta ottelusta ei siis tule puuttumaan, kun HIFK aloittaa kolmen ottelun viikkonsa.

Myös KuPS:lla on edessään ensimmäistä kertaa tällä pelikaudella kolmen ottelun viikko. HIFK-ottelun jälkeen edessä on torstaina Suomen Cupin kotiottelu EIF:ää vastaan ja sunnuntaina pelataan iso koitos, kun KuPS isännöi Veikkausliigan kärkikamppailussa Helsingin Jalkapalloklubia.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari painottaa joukkueelleen keskittymisen merkitystä maanantain ottelussa.

- Edessämme on kolmen ottelun viikko, mutta me keskitymme aina vain seuraavaan otteluumme. Jalkapallossa ja elämässä voi yleensä vaikuttaa vain siihen hetkeen, mikä on käsillä. Me pyrimme jokaisena päivänä omaan huippusuoritukseemme. Maanantain HIFK-ottelu on meille kauden toistaiseksi tärkein ottelu, Valakari filosofoi.

HIFK:n ailahteleva aikakausi on viimeisten otteluiden aikana saanut valoa. Mixu Paatelaisen tultua päävalmentajaksi myös peliesitykset ovat parantuneet. Viimeisestä neljästä ottelusta kasassa on kolme tasapeliä ja yksi tappio, viimeksi tähtirinnat hakivat vahvan esityksen jälkeen pisteen Turusta Interin kustannuksella. Jos vastus voi tästä koventua, niin KuPS on yksi sellainen joukkue, joka voisi tämän toteuttaa. Kuopiolaiset ovat viimeksi hävinneet Veikkausliigassa 29.5.2021, joten edellisestä tappiosta on jo lähes vuosi aikaa.

Kuopion Palloseura matkusti Helsinkiin sunnuntaina ja sai viime tiistain AC Oulu pelin jälkeen ehjän harjoitusviikon alleen ennen matkustamista.

HIFK:ta KuPS-luotsi Valakari kuvaa kurinalaisena joukkueena, joka ei ole niin huono, mitä sarjataulukon jumbosija kertoo.

- HIFK ei ole niin huono joukkue, mitä sarjataulukko näyttää. He ovat voineet keskittyä yli vain ja ainoastaan tähän matsiin ja haluavat varmasti laittaa meidät ahtaalle. Meidän on oltava äärimmäisen valmiita heti ottelun alusta asti ja keskittymisen on jälleen pysyttävä kasassa täydet 90 minuuttia, päävalmentaja tähdentää voiton avaimia.

HIFK:n piristyneet otteet antavatkin kaikki edellytykset sille, että ottelusta tulee hyvin tasainen ja kuten tiedetään, kaikki putket päättyvät aikanaan. Miksei siis myös savolaisten ennätysjahti huomenna.

HIFK:n pelaajatilanteesta ei ole juurikaan uutta kerrottavaa. Loukkaantuneiden pelaajien tilanteessa ei ole uutta ennen KuPS-ottelua. Lisäksi Sergei Eremenko on pelikiellossa saatuaan Inter-ottelussa punaisen kortin.

Erotuomari: Hämäläinen Oskari
AET 1: Aravirta Jan-Peter
AET 2: Mantere Juuso
4.ET: Antamo Dennis


HIFK-KuPS Bolt Arenalla maanantaina 23.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut