AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3

31

(1-1)

Yleisöä 1863

SJK
3-4-3
vko.17 // 28.4.2022

Ennakko: Ilves-SJK

Ennakko: Ilves-SJK

Kuva: Juha Tamminen

Voittotilinsä viikko sitten avannut Ilves pelaa kauden toisen kotiottelunsa Ratinan viheriöllä. Vastaan asettuu nimivahva SJK, jonka kone on toistaiseksi yskähdellyt.

Viikko ei alkanut SJK:lla suunnitelmien mukaan, kun se hävisi Helsingissä maanantai-iltana Hongalle 5-1 luvuin. SJK taisteli peliin kuitenkin takaisin ja onnistui kaventamaan ottelun Josepablo Monrealin maalilla, mutta Honka kuittasi kavennuksen välittömästi ja vielä kaunisteli lukuja sen päälle. Tappio oli kolmas perättäinen, mutta SJK on myös pelannut todella hyviä joukkueita vastaan kauden ensimmäiset ottelut. Aikaa korjausliikkeeseen on, sillä Veikkausliigan kausi on vasta alussa.

Ensimmäinen paikka korjaukseen on heti perjantaina ja se on vain hyvä asia, kun aikaa ei jää liikaa murehtia menneitä.

– Menemme seuraavaan otteluun nopeasti ja pyrimme nopeasti palautumaan fyysisesti ja mentaalisesti edellisen ottelun tuloksesta, joka oli meille pettymys. Haluamme olla varmoja, että saamme oikean reaktion, ja saamme muutettua esitykset pisteiksi. Se on meidän ainoa tavoitteemme, toteaa SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Aivan ihanteellisesti ei ole kausi lähtenyt Ilvekselläkään käyntiin. Tappiot Hakaa ja KuPS:aa vastaan vetivät mielet synkiksi, mutta nyt kuntokäyrä on jälleen ylöspäin. 2–2-tasapeli AC Oulua vastaan avasi pistetilin, ja viimeisimmässä koitoksessa VPS jäi tyhjin käsin, kun Ratinan tulostaululle jäi 3–2-lukemat.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio tietää, että SJK:lla on viime aikojen näyttöjään kovempi potentiaali. Maalinteko on ollut seinäjokisille hankalaa, mutta ruudin kuivuttua isoja tykkejä löytyy hyökkäyksestä.

– SJK:sta löytyy laatua monelle pelipaikalle. He eivät ole saaneet hyviä tuloksia viime peleistä, joten varmasti sieltä tulee ärsytetty porukka vastaan, Kallio kuvailee.

– Toivottavasti heillä olisi maalien tekemisessä hankaluuksia myös meitä vastaan. Se on ollut juuri meidän kompastuskivemme, että puolustus ei ole pitänyt. Liian helppoja maaleja on mennyt meille omiin. Siihen halutaan muutos pikimmiten.

Terveystilanne Ilveksen joukkueessa on hyvällä mallilla, vaikka poissaolojakin on. Ilari Mettälän ja Yusif Moussan lisäksi Jorn Vancamp on toipilaana.

– Yusif on tervehtymässä. Jorn reväytti hieman jalkaansa, sitä vammaa vielä tutkaillaan. Perjantai tulee heille todennäköisesti liian aikaisin, Kallio valottaa.

SJK:lla pitkään loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Jake Jervis alkaa jo lähestymään pelikuntoa. Varmuudella SJK:lta puuttuu pelistä pelikiellossa oleva Cristhian Valencia.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Silén Eetu
4.ET: Siukkola Lassi


Ilves-SJK Ratinan stadionilla perjantaina 29.4. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, SJK:n verkkosivut