AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HIFK
3-5-2

03

(0-0)

Yleisöä 1212

FC Lahti
4-3-3
vko.15 // 17.4.2022

Ennakko: HIFK-FC Lahti

Ennakko: HIFK-FC Lahti

Kuva: Santeri Rosenvall

HIFK ja FC Lahti metsästävät kumpikin kauden ensimmäistä täyttä pistepottia joukkueitten kohdatessa pääsiäismaanantaina Bolt Arenalla Helsingissä.

Maalittomalla tasapelillä ja karulla 5-0-tappiolla kautensa aloittanut FC Lahti kävi pääsiäisen aluksi hakemassa jatkopaikan Suomen Cupissa. Kolmosessa pelaava Kuopion Elo kaatui vieraskentällä tyylipuhtaasti 6-0. Lahtelaishyökkääjät saivat kaivattuja onnistumisia, sillä joukkue onnistui maalinteossa laajalla rintamalla. Macoumba Kandji osui kahdesti ja osumat kirjauttivat myös Chinedu Geoffrey, Arlind Sejdiu, Pyry Lampinen ja Matti Klinga. Lisäksi Kevin Kouassivi-Benissan tehoili itselleen neljä maalisyöttöä.

– Onnistumisen tunne ja ajoitukset viimeistelyssä kantautuvat toivottavasti maanantain otteluun. Saimme tärkeitä onnistumisia, jotka tekivät hyvää, FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli summasi keskiviikon ottelun.

Voitto nosti lahtelaisten itseluottamusta ja nyt joukkue haluaa napata avausvoittonsa liigassa. Zeneli uskoo, että voitto Töölöstä irtoaa hyvällä joukkuepelillä.

– Voitto tulee huomenna hyvällä joukkuepelillä ja aggressiivisena puolustamisella. Meidän pitää myös olla aktiivisia hyökkäämään. Voiton lisäksi haluamme kehittää pallollisessa vaiheessa pelaamistamme. Meidän pitää pystyä rakenteluvaiheessa hieman selkeämmin ja luoda tehokkaammin maalipaikkoja, ilman, että kadotamme suoraviivaisuuttamme, Zeneli ennakoi.

HIFK valmistautui liigaan portugalilaisluotsi Bernardo Tavaresin kanssa ja ehti pelaamaan portugalilaisen kanssa avausottelunsa myös liigassa, josta tuloksena oli 2-1-tappio SJK:lle. IFK:n ja Tavaresin tiet kuitenkin erosivat ennen toista kierrosta. Toisella liigakierroksella helsinkiläiset tasasivat pisteet IFK Mariehamnin kanssa lukemin 1-1. HIFK:n maaleista ovat vastanneet Pipe Sáez ja Eetu Puro.

Myös IFK sai Suomen Cupissa maalihanat auki ennen pääsiäistä. Tähtirinnat kohtasivat Nelosessa pelaavan SUMU/sobin. Ensimmäisen jakson puolivälissä IFK-ikoni Jukka Halme iski avausmaalin ja lopulta loppulukemiksi kirjattiin 10-0.

HIFK julkisti lauantaina Mixu Paatelaisen siirtymisen joukkueen päävalmentajaksi, mutta vielä maanantain ottelussa tahtipuikkoa vaihtopenkillä heiluttaa apuvalmentaja Pedro Henriques.

- Tärkeä ottelu meille hyvää vastustajaa vastaan, joka yrittää nollata nopeasti edellisen kotitappionsa Veikkausliigassa. Olemme motivoituneita tämän haasteen edessä ja olemme valmistautuneita nappaamaan kolme pistettä upeiden faniemme tuella tästä ottelusta, Henriques sanoo.

Sivussa FC Lahden kokoonpanosta ovat varmasti pelikieltoinen Juho Pirttijoki, Lassi Järvenpää, Martinos Christofi, Samuel Pasanen, Daniel Koskipalo ja Vaasassa iskun saanut Joona Tiainen.

Erotuomari Munukka Antti
AET 1 Alakare Mikko
AET 2 Valjakka Turkka
4.ET Simani Peiman

HIFK - FC Lahti Bolt Arenalla maanantaina 18.4. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelusta Ruudusta.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut