AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KuPS
3-4-3

40

(2-0)

Yleisöä 1311

KTP
4-3-3
vko.32 // 14.8.2021

Ennakko: KuPS - KTP

Ennakko: KuPS - KTP

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseura ja KTP kohtaavat Veikkausliigan ottelussa Kuopion Väre Areenalla sunnuntaina.

Veikkausliigan runkosarja on kääntynyt jo hyvän aikaa sitten toiselle puolikkaalle, mutta pyhän yhteenotto on joukkueiden välillä vasta ensimmäinen tällä kaudella. Syynä siihen on muun muassa koronatilanteen takia keväällä uuteen uskoon mulkattu peliohjelma. Kaiken kaikkiaankin KuPS–KTP-pelejä ei ole nähty miesmuistiin.

KTP pelasi edellisen kerran liigaa viime lauantaina (7.8. KTP–HJK 0–1) ja on voinut siitä lähtien valmistautua Kuopion kamppailuun. KuPS pelasi kotimaan sarjaa sunnuntaina (8.8. KuPS–FC Lahti 2–2), ja savolaisten elämässä on ennättänyt tapahtua paljon tässä välillä.

KuPS haki torstaina UEFA:n Konferenssi-liigan ottelusta arvokkaan 4–3 vierasvoiton kazakstanilaisesta FC Astanasta, ja se vei kuopiolaiset jatkoon Euroopan kolmostason seurakilpailussa. Paluu pitkältä vierasmatkalta venyi viikonlopun kynnykselle ja tämä antaa kotkalaisille kenties hyvätkin saumat yllätykseen.

KTP:n valmentajistoon kuuluva Jussi Riikonen ilmoittaakin, että joukkue aikoo palata sunnuntaina kotiin mukanaan liigapisteitä.

– Sarja-asemasta ja HJK-tappiosta huolimatta joukkueessa on hyvä henki, ja se suhtautuu rauhallisesti mutta rohkeasti KuPS:n kohtaamiseen, toteaa Riikonen.

– Klubi-matsissa oli ihan hyviä aineksia, emmekä alistuneet siihen, että sarjajohtaja tiedettiin monilla mittareilla meitä osaavammaksi. Kuopiossa meidän on pyrittävä pitämään palloa enemmän ja hyökättävä rohkeammin. Omalla maalilla meidän on oltava tarkkoja boksipuolustuksessa, Riikonen tiivistää.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari painottaa, että vaikka suuri yleisö kohkaa tulevasta euro-otteluparista, joukkueen keskittyminen on täysillä sunnuntai-illan KTP-ottelussa. Varsinkin kotikentällä pelaaminen sytyttää joukkuetta.

- Totta kai tunnelmat ovat vieläkin ihan katossa Kazakstanin reissun jälkeen ja onkin ihan mahtava päästä taas pelaamaan ja näyttämään osaamistamme. Torstain peliä on varmasti jännätty täällä Kuopiossa, mutta onhan se ihan eri asia päästä pelaamaan taas kotiyleisön eteen. Se tulee olemaan meillä iso voimavara vaikeassa ottelussa KTP:a vastaan, Valakari tunnelmoi.

Valakari ei anna joukkueensa sortua pienimpäänkään aliarvioimiseen, vaan kuopiolaisleirissä tiedostetaan vastustajan vahvuudet, mutta luonnollisesti myös heikkoudet.

- KTP on sarjassa viimeinen, mutta vastassa ei ole missään nimessä huono joukkue. Heillä on selkeät vahvuudet mitä he käyttävät ja monella pelaajalla on poikkeuksellista erityisosaamista tähän sarjaan. Me tiedostamme, että olemme ennakkosuosikkeja ja tiedämme selkeästi, mitä kentällä pitää tehdä, että saamme verkon heilumaan Väre Areenalla, Valakari kertoo.

KTP on marssittanut viime viikkoina kentällä joukon uusia pelaajia. Jussi Riikosen mielestä he ovat täyttäneet paikkansa.

– Loukkaantumiset ovat olleet riesanamme, ja uudet miehet ovat tuoneet apua tähän tilanteeseen. Kun kaikki ovat taas rivissä, syntyy joukkueen sisällä vielä tervettä kilpailua peliajasta, Riikonen sanoo.

Kuopion pelistä KTP:lta ovat kolhujen takia poissa Mohamadou Sissoko, Antti Mäkijärvi, Aleksi Tarvonen ja Anton Eerola sekä Kimi Kolsi varusmiespalveluksen takia. Matias Lindfors on sen sijaan tervehtynyt ja on tyrkyllä kokoonpanoon.

Erotuomari Munukka Antti
AET 1 Aravirta Jan-Peter
AET 2 Komppa Paavo
4.ET Nevalainen Ville

KuPS - KTP Väre Areenalla sunnuntaina 15.8. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: KuPS:n verkkosivut, KTP:n verkkosivut