3-4-3
vko.32 // 14.8.2021

AC Oulu jatkoi FC Interin vaikeaa jaksoa (AC Oulu - FC Inter 2-0)

Dennis Salanovic oli jälleen isossa roolissa.

FC Interin vaikea ajanjakso sai jatkoa, kun joukkue kärsi tappion Raatin stadionilla AC Oululle maalein 2-0.

Ensimmäisellä jaksolla Interillä oli kaikki mahdollisuudet saada maalihanat auki, mutta pukukoppiin siirryttiin maalin tappioasemassa. Kolmannella minuutilla Matias Ojalan nappikeskitys löysi Timo Furuholmin päähän, mutta kotijoukkueen maalivahti oli hereillä, ja hyökkäys päättyi torjuntaan.

AC Oulu iski avausmaalinsa ottelun 9. minuutilla, kun vahvaan vireeseen päässyt Dennis Salanovic irtosi oikealta laidalta. Hän keskitti kovaa puolustuksen ja Henrik Moisanderin väliin. Pallo päätyi epäonnekkaasti Juho Hyvärisen keskivartalon kautta omiin.

Inter yritti välitöntä kuittia seuraavasta hyökkäyksestä, kun Benjamin Källman pääsi ampumaan noin 13 metristä, mutta laukaus meni blokin kautta kulmapotkuksi. Källman pääsi puskemaan kulmasta, mutta maalivahti Yann-Alexandre Fillion oli hereillä jälleen.

Pelikellon näyttäessä 36 minuuttia Furuholm pääsi helpohkosti hyökkäämään rangaistusalueelle. Tilanteesta seurasi lirupallo, mikä valui Oulu-maalin tolppaan. Poikkeuksellisesti punamustissa pelannut Inter sai vielä yhden maalipaikan ennen huilia, kun Jesper Engström pääsi kuin varkain etenemään 16-rajoille. Hän toimitti matalan pallon maalille, johon kukaan turkulaisista ei päässyt valitettavasti väliin. Tilanteessa vasen pakki olisi voinut olla jopa itsekkäämpi, ja edetä pari metriä maalia kohti ja laukaista itse,

Toinen jakso käynnistyi Interin kannalta jälleen huonosti. Salanovic hankki kuljetuksellaan rangaistuslaukauksen, minkä hän itse ampui keskelle sisään 52. minuutilla. Moisander oli todella lähellä torjuntaa, mutta onni ei ollut suotuisa.

Inter sai reilun kymmenen minuutin päästä paikan kavennukseen, mutta Fillion torjui Källmanin puskuyrityksen etukulmasta. Yhden riman alle suuntautuneen yrityksen lisäksi Inter ei saanut kunnon kiriä päälle. Joukkueen on tämän myötä tyytyminen toiseen perättäiseen tappioon. AC Oululle voitto kotikentällä oli puolestaan jo kolmas peräkkäinen.

Lähde: FC Interin verkkosivut