AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3

20

(1-0)

Yleisöä 1281

FC Inter
3-4-3
vko.32 // 13.8.2021

Ennakko: AC Oulu-FC Inter

Ennakko: AC Oulu-FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

Otteluohjelman muutosten myötä ainoaksi Veikkausliigan kamppailuksi lauantaina jäi AC Oulun ja FC Interin kohtaaminen Raatin Stadionilla.

Sarjataulukon perusteella Inter lähtee otteluun suosikkina. Kaksi maalia tällä kaudella ampunut ex-oululainen Interin Matias Ojala tietää, että luvassa ei ole helppo iltapuhde.

– Jos mietitään pisteiden valossa, niin mieluummin olisin kohdannut Oulun alkukaudesta, kun heillä oli huonompi putki meneillään. Heillä oli selkeästi huonompi joukkue alkuvuonna. Muutama pelaaja on lähtenyt ja viisi uutta pelaajaa tullut tilalle. Kaikki näistä ovat vielä avauskokoonpanon pelaajia.

Ojalan mainitsemat viisi uutta pelaajaa ovat: Lucky Opara, Magnus Breitenmoser, Dennis Salanović, Sergei Eremenko ja Usman Sale. Hankintojen myötä joukkueeseen on tullut eittämättä lisää hyökkäysuhkaa.

– Alkukaudesta he pelasivat enemmän lyhytsyöttöpeliä, mutta nykyään myös maalivahdin pitkät avaukset kuuluvat repertuaariin. Lyhyttä pelatessa heillä tuli alkukaudesta lähellä omaa maalia turhan helppoja pallonmenetyksiä. Nyt peliä on suoraviivaistettu ja he ovat erittäin hyviä vastahyökkäyksissä. Laitureina heillä on Sale ja Salanović, jotka ovat todennäköisesti liigan nopeimmasta päästä. Ei ole helppo peli tulossa meille. Täyden päivätyön joudumme tekemään, että saamme kolme pistettä mukaamme sieltä, Ojala tiedostaa.

Oulu taistelee tällä hetkellä putoamista vastaan, kun se on sarjataulukossa sijalla 11. Viime aikojen näytöt pelikentällä ovat tuoneet varmasti uskoa tekemiseen. Edelliset neljä ottelua ovat kerryttäneet pistepottiin kuusi pojoa, kun IFK Mariehamn ja HJK tulivat yllätetyiksi Raatin stadionilla.

– He pitivät Ilvestä vastaan vieraissa aika paljon palloa ja pelasivat myös miehekkään pelin Klubia vastaan. Veikkaan, että lauantain ottelussa molemmat joukkueet pyrkivät ottamaan pallonhallinnan ja tulee mielenkiintoinen taktinen peli. Emme saa menettää palloa nyt tyhmissä paikoissa, koska heillä on niin terävät vastahyökkäykset, Ojala ennakoi.

Hyvään putkeen AC Oulu haluaa toki myös tarttua.

- Kaksi kotivoittoa alla ja sellainen tunnelma joukkueessa on, että sille halutaan jatkoa, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola sanoo ja tähdentää, että lauantaina tarvitaan taas samaa asennetta ja yleisön tukea.

- Inter on varmasti yksi parhaista joukkueista ja heillä on erittäin hyviä yksilöitä. Koko viikko on nyt keskitytty siihen mitä itse teemme kentällä ja toki vähän katsottu myös sitä miten Inter on pelannut.

Inter lähtee koitokseen ärsyyntyneenä. Viime viikonlopun tappio Valkeakoskella oli iso pettymys tuloksellisesti sekä pelillisesti.

– Kaikilla on sellainen revanssihenki päällä, että ei voi hävitä ainakaan kahta peliä putkeen. Haka-peli oli erittäin huono. Emme saaneet mitään vaaraa luotua, vaikka he olivat miehen alivoimalla. Tuntui, että se heidän punainen kortti sekoitti meidän pelin täysin. Peli oli enemmän kontrollissamme, kun pelasimme tasakentällisin. Sitä peliä emme ole kuitenkaan enää sen koommin käyneet läpi, vaan olemme keskittyneet Ouluun ja heidän vahvuuksien eliminoimiseen, Ojala painottaa.

AC Oululta on kokoonpanosta Jarkko Hurme edelleen poissa loukkaantumisen vuoksi.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Turunen Jonas
AET 2: Monola Risto
4.ET: Korkalainen Tatu

AC Oulu-FC Inter Raatin stadionilla lauantaina 14.8. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: AC Oulun verkkosivut, FC Interin verkkosivut