AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HIFK
3-4-3

22

(1-1)

Yleisöä 1456

KTP
4-3-3
vko.29 // 22.7.2021

Ennakko: HIFK - KTP

Ennakko: HIFK - KTP

HIFK ja KTP avaavat viikonlopun kierroksen perjantaina. (Kuva: Mikko Mäkelä)

Maanantaina hienon voiton Turusta hakenut HIFK palaa kotikentälleen heti saman viikon perjantaina, kun se saa vastaansa KTP:n näiden joukkueiden kauden toisessa keskinäisessä kohtaamisessa.

Viimeksi joukkueet kohtasivat Kotkassa kesäkuun alkupuolella. Silloin HIFK sai kolme pistettä mukaansa 0-2-voitolla. Jusif Ali ja Pipe Sáez viimeistelivät HIFK:n maalit kyseisessä ottelussa. Kesäkuisessa kohtaamisessa HIFK pysäytti KTP:n prässillään ja pallonhallinnallaan.

– IFK:n pelissä näkyi Gómezin käden jälki, ja sitä samaa on todennäköisesti luvassa perjantainakin, arvelee KTP-luotsi Gabri Xatart.

– Itse asiassa en ihan tarkkaan edes muista, miten ensimmäisessä HIFK-matsissa kävi. Toki arvioimme vastustajia muun muassa videoanalyysein niiden aikaisempien pelien perusteella, mutta tärkeintä valmistautumisessa on, mikä on meidän oma päivän kuntomme. Jokainen peli edessäpäin on meille aina uusi mahdollisuus.

Tällä kertaa HIFK tulee peliin Veikkausliigan sarjataulukon kuudennelta sijalta. Joukkue nousi 19 sarjapisteeseen voitettuaan FC Interin edelliskierroksella maalein 0-1. Vierasvoitto Turussa oli HIFK:lle suuri helpotus neljän maalittoman ottelun jälkeen.

– Se teki meille paljon hyvää. Meillä on hyvä juttu menossa ja pelaamme rohkeaa jalkapalloa. Viime aikoina on ollut vaikeaa maalinteossa, mutta uskomme silti omaan tekemiseen. Sillä olemme pystyneet voittamaan enemmän kuin mitä olemme hävinneet. Tämä tulee olemaan oikea mentaliteetti meille loppukautta varten, sanoo HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

HIFK:n joukkueen pelikunto on yleisesti hyvä, eikä pitkään sivussa olevan Sakari Tukiaisen lisäksi ole juurikaan muita pelaajia poissa valmennustiimin kaavailuista. Tosin HIFK:n voittomaalin Turussa viimeistellyt Jake Dunwoody joutuu perjantaina olemaan sivussa joukkueen kokoonpanosta täyttyneen korttitilin takia.

Viime aikoina sivussa olleet Hannu Patronen ja Sakari Mattila saattavat päävalmentajan mukaan molemmat olla mukana jo perjantaina.

– He ovat matkalla takaisin joukkueen vahvuuteen. Huomenna nähdään, mikäli he jo nyt pystyvät olemaan mukana, Gómez sanoo.

KTP:n pitkä sairaslista lyhenee lupaavasti. HIFK-otteluun eivät vielä pue Matias Tamminen eikä Matias Lindfors, mutta muut potilaat ovat kuntoutuneet. Tammisen ja Lindforsin ohella poissa ovat lisäksi Mohamadou Sissoko, Tiguinho ja Fran Alvarez.

Pitkä ranskalaistoppari Sissoko sai Haka-ottelussa varoitustilinsä täyteen, eikä brassihyökkääjä Tiquinho voi HIFK:n lainamiehenä pelata isäntäänsä vastaan. Espanjalaispuolustaja Alvarezin kanssa KTP:n purki pelaajasopimuksen.

Erotuomari Viljanen Petri
AET 1 Kemppinen Antti
AET 2 Hyöty Eerik
4.ET Reitala Oliver

HIFK - KTP Bolt Arenalla perjantaina 23.7. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: HIFK:n verkkosivut, KTP:n verkkosivut