AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3

21

(1-0)

Yleisöä 3058

HJK
4-3-3
vko.28 // 16.7.2021

Ennakko: AC Oulu - HJK

Ennakko: AC Oulu - HJK

Kuva: Juha Tamminen

Sarjataulukon ääripäät kohtaavat lauantaina, kun AC Oulu isännöi Raatissa HJK:ta.

HJK:lla on alla vakuuttava voitto Mestarien liigan karsinnassa montenegrolaista FK Budućnost Podgoricaa vastaan. Ensi viikolla HJK:lla on edessä eurokentillä muutamaa astetta kuumempi vastustaja, kun ruotsalainen suurseura Malmö FF yrittää latoa kiviä Klubin tielle kohti lohkovaihetta. Ennen matkaa Skåneen piipahdetaan kuitenkin Veikkausliigassa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

– Pari päivää olemme harjoitelleet Montenegrosta paluun jälkeen, kertoo HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

– Oulusta ainoana tavoitteena on kolme pistettä ja, niin kuin aina, mielellään hyvän esityksen kautta. Periaatteessa juuri nyt kierrätykseen ei ole tarvetta, koska tiistaina toisella jaksolla saatiin säästää metrejä, ja seuraavaankin peliin on vielä neljä päivää, mutta sen jälkeen tuleekin kolme peliä kuuteenpäivään ja on selvää, että seuraavat viikot pelataan tiiviisti. Sitä silmällä pitäen tarvitsemme koko laajaa rinkiämme mahdollisimman hyvällä pelituntumalla.

Koskelan kanssa samoilla ennakkolinjoilla on AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola.

- Uskon että HJK on saanut lisää virtaa hyvistä europeleistä. Kierrätystä varmaan tulee, mutta HJK:n pelaajalista on kaikkineen todella laadukas.

Veikkausliigassa viimeisenä olevan AC Oulun Helsingin vierailu toukokuun lopulla päättyi isäntien 3-1 voittoon, mutta liian helpolla se ei silloinkaan antautunut. HJK antoi johtoasemassa turhankin paljon siimaa vierailleen, mutta yhtä kavennusmaalia enempää Oulu ei painostuksestaan huolimatta saanut aikaan.

AC Oulu on hankkinut siirtoikkunan auettua melkoisen tukun uusia pelaajia ja tämä vaikuttaa väistämättä lauantain otteluun.

- Uusia pelaajia on mukana ja totta kai se tuo aina uuden virinän ja ekstraa, jota me todella tarvitsemme tässä tilanteessa. Tosi hyvin ovat uudet pelaajat päässeet sisään, mutta katsotaan nyt miten ottelussa sitten menee, Ahola miettii.

- Ollaan käyty nyt pelitavallisia perusprinsiippejämme läpi nyt uusien pelaajien myötäkin.

HJK:n kokoonpanosta ovat sivussa vielä Santeri Väänänen ja Kevin Kouassivi-Benissan. Muut pelaajat ovat käytettävissä.

Erotuomari Nevalainen Ville
AET 1 Lemettinen Jouni
AET 2 Koskinen Samu
4.ET Haapakoski Miikka

AC Oulu - HJK Raatin Stadionilla lauantaina 17.7. kello 18.30 alkaen.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: ACOTV, HJK:n verkkosivut