AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KuPS
3-4-3

21

(0-1)

Yleisöä 2050

FC Honka
3-4-3
vko.24 // 18.6.2021

Ennakko: KuPS - FC Honka

Ennakko: KuPS - FC Honka

Kuva: Juha Leskinen

Lauantain ainoassa Veikkausliigaottelussa KuPS isännöi FC Honkaa Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla.

Honka ja KuPS ovat kohdanneet tänä vuonna jo kahdesti. Ensimmäisen kerran joukkueet iskivät yhteen Suomen Cupin välierässä. Tasaisen ottelun kaikki osumat nähtiin avausjaksolla, ja se päättyi lopulta KuPS:n 2-1 -voittoon. Kuopiolaiset voittivat lopulta koko Suomen Cupin kaatamalla loppuottelussa HJK:n rangaistuspotkuilla.

Joukkueet kohtasivat myös harjoitusottelussa viikkoa ennen Veikkausliigakauden alkua. Silloin Darren Smith, Lucas Kaufmann ja Edmund Arko-Mensah iskivät Hongan maalit 3-2 -voitossa.

– KuPS on [Simo] Valakarin johdolla hyvin valmennettu ja organisoitu, vahva ryhmä, joka osoittanut jo tasonsa mm. voittamalla Suomen cupin. Ottelut KuPS:aa vastaan ovat yleensä korkeatasoisia, joten odotan hienoa kamppailua, Hongan puolustaja Henri Aalto toteaa.

Vaikka kausi on ollut toistaiseksi Hongalle haastava, Aalto vakuuttaa, että joukkue uskoo yhä vahvasti parempien tulosten tulevan.

– Tunnetilat ovat luonnollisesti eläneet tulosten myötä, mutta olemme yhä kärsivällisiä ja näemme myös tulosten taakse. Olemme käsitelleet asioita syvällisesti ja avoimesti, ja siten varmistaneet, että niin yhteishenki kuin usko omaan pelaamiseen ja vahvuuksiin säilyvät vahvoina, hän sanoo.

Vaikka FC Hongan alkukausi onkin ollut tuloksien valossa vaisu, KuPS-luotsi Simo Valakari tietää espoolaisten olevan laadukas joukkue.

- Honka asettaa meille jälleen uudenlaisen haasteen. Joukkue on parempi, mitä sarjataulukko näyttää. Heillä on hyviä ja kokeneita pelaajia, hyvin organisoitu joukkue ja selvä peli-identiteetti. He haluavat kontrolloida palloa ja rakentaa peliä linja kerrallaan, mutta toisaalta he pystyvät etenemään myös nopeasti ja suoraviivaisesti. Tykkään katsoa Hongan pelaamista, Valakari kehuu.

Valakarin mukaan hänen suojattiensa ei tarvitse esittää taikatemppuja Honkaa vastaan, vaan luottaa omiin vahvuuksiinsa.

- Puolustuspelaamisen täytyy jatkua hyvänä. Tiedämme, että hyökkäämme hyvin ja saamme luotua tarpeeksi maalipaikkoja. Aina on asioita, joita voimme terävöittää ja yksi niistä on tehokkuus omissa maalipaikoissamme. Pallollisena meidän tulee olla viisaita ja tehdä oikeita päätöksiä, milloin edetä nopeasti ja milloin rauhoittaa peli, Valakari miettii voiton avaimia.

Hongan pelaajista HIFK-ottelun pelikiellon vuoksi huilanneet Duarte Tammilehto ja Juan Alegria ovat jälleen käytettävissä. Jerry Voutilaisen tilannetta seurataan vielä.

Erotuomari Gestranius Mattias
AET 1 Vihreävuori Riku
AET 2 Kuukasjärvi Arttu
4.ET Nevalainen Ville

KuPS - FC Honka Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla lauantaina 19.6. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: KuPS:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut