AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Honka
4-4-2

10

(1-0)

Yleisöä 645

AC Oulu
4-3-3
vko.27 // 10.7.2021

Ennakko: FC Honka - AC Oulu

Ennakko: FC Honka - AC Oulu

FC Honka pelaa kauden kahdennentoista Veikkausliigaottelunsa sunnuntaina, kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu AC Oulu.

Honka pelasi viime Veikkausliigakierroksella 1-1 tasapelin Hakan vieraana Lucas Kaufmannin iskiessä tasoitusmaalin kauden kolmannellaan pilkulta. Edellisellä kierroksella Honka ja Haka kohtasivat Tapiolassa, jossa Jean Marie Dongoun ja Matias Ralen maalit toisella nelivitosella toivat Hongalle 2-1 voiton. Honka on kerännyt viimeisestä viidestä liigaottelustaan seitsemän pistettä. Sunnuntain otteluun se lähtee sarjataulukon kahdeksannelta sijalta.

AC Oululle kausi on ollut toistaiseksi vaikea, ja joukkue löytyykin sarjan häntäpäästä. Joukkueen neljä pistettä ovat kaikki tulleet otteluista KTP:ta vastaan, ensin 3-1 voitolla ja viime kierroksen 1-1 tasapelillä.

Honka ja AC Oulu ovat kohdanneet jo kerran tällä kaudella. Honka haki Oulun Raatista 11.6. pelatussa ottelussa varmalla esityksellä täydet kolme pistettä. Dani Hatakka iski ottelun avausmaalin ja Dongou viimeisteli loppulukemat 2-0.

– Viime kohtaamisessamme Oulu keskittyi enemmän vastahyökkäyksiin, vaikka he välillä pitivät myös palloa. Tiukka ottelu ja kuuma päivä on varmasti jälleen tulossa sunnuntaina. Pallonhallinta on tärkeässä asemassa, mutta meidän pitää saada se johtamaan myös maaleihin, Hongan Ville Koski analysoi sunnuntain ottelua.

Hongalla on alla torstailta eurocup-avaus ja AC Oulun leirissä ennakoidaan tämän näkyvän ainakin jonkun verran espoolaisten kokoonpanossa.

- Luultavasti ihan kaikki pelaajat Hongalla ei ole mukana sunnuntaina, pelillisesti he tuskin tulevat kovin paljon muuttamaan, enemmän kyse on pelaajista, arvelee AC Oulun valmentaja Teemu Tavikainen.

- Meillä on ihan hyvä trendi pelillisesti ollut 2-3 edellistä peliä, vielä olisi tärkeä saada pinnoja näiltä vähän isommiltakin seuroilta.

Tilanne on siinä mielessä sama, kuin aiemmassa kohtaamisessa, että kumpikin on alisuorittanut odotuksiin nähden ja lähtevät hakemaan kipeästi tarvitsemia pisteitä. Oululaiset janoavat toista voittoa ja pois taulukon hänniltä. AC Oululla on edelleen hyvät mahdollisuudet saavuttaa tavoitteensa eli säilyttää sarjapaikka suoraan. Se on tällä hetkellä neljän pisteen ja parin maalin päässä.

Oululaiset lähtevät otteluun luottavaisina. Joukkueen peli on parantunut koko ajan ja sitä myötä odotukset lisäpisteistä on noussut niin joukkueella kuin varmasti kannattajilla. Kaksi viimeistä peliä ovat osoittaneet, että joukkue on kilpailukykyinen ja pystyy laittamaan sarjan kärkijoukkueet myös ahtaalle. AC Oulu lähtee varmasti taas aktiivisesti peliin ja laittaa espoolaisten alakerran kiireiseksi prässi- ja hyökkäyspelillä.

- Kyllä meidän tavoite on, että me lähdetään sieltä pois kolmen pisteen kanssa. Meillä on parantunut peli viime aikoina ja lähdetään jatkamaan niistä asioista, mitkä viime peleissä on onnistunut. FC Honka on taitava pallollinen joukkue, niin meidän prässi- ja puolustuspelaaminen korostuu entisestään. Niillä on ollut peli torstaina ja heillä eivät jalat välttämättä ole terävimmillään vielä sunnuntaina, niin siihen meidän pitää pystyä iskemään, ennakoi Anselmi Nurmela sunnuntai-illan peliä oululaisten sivuilla.

Oululaiset ovat vahvistuneet kolmella uudella pelaajalla, kun joukkueeseen ovat liittyneet lainasopimuksilla Sergei Eremenko FK Spartak Jürmalasta, sekä Magnus Breitenmoser ja Dennis Salanović sveitsiläisestä FC Thunista. Kyseiset pelaajat eivät ole kuitenkaan vielä pelikelpoisia sunnuntaina, joten Tapiolan urheilupuistossa heitä ei kentällä nähdä.

Erotuomari Antamo Dennis
AET 1 Jantunen Olli
AET 2 Karstila Juhani
4.ET Enkvist Daniel

FC Honka - AC Oulu Tapiolan Urheilupuistossa sunnuntaina 11.7. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Hongan verkkosivut, AC Oulun verkkosivut ja Twitter