AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3

11

(0-1)

Yleisöä 1795

KTP
4-3-3
vko.26 // 4.7.2021

Ennakko: AC Oulu - KTP

Ennakko: AC Oulu - KTP

Kuva: Mikko Mäkelä

KTP:lle tarjoutuu tilaisuus pikaisiin kalavelkojen maksuun, kun se kohtaa maanantaina AC Oulun Raatin stadionilla Oulussa.

AC Oulun pelillinen ilme on kohentunut pitkin kautta ja edellinen peli KuPSia vastaan oli yksi parhaimmista. Tämän pohjalta joukkue voikin lähteä luottavaisena illan otteluun, vaikka peli ei varmasti tule olemaan helppo. Kotkalaisilla on peräsimessä uusi päävalmentaja, joten odotusarvona voidaan pitää, että he tsemppaavat entisestään uudelle valmentajalle. Lisäksi KTP:lla on varmasti itseluottamus kohdillaan edellisen kierroksen tasurin johdosta.

- Nähtäväksi jää tuleeko Kotka, valmentajan vaihdoksen jälkeen, muuttamaan mitään. Yleensä valmentajanvaihdos johtaa ainakin lyhytaikaiseen boostiin, koska pelaajien asemiin voi tulla muutoksia. Kaikki haluavat näyttää, että kuuluvat avaukseen.

- Odotettavissa on luultavasti kuitenkin tutut kotkalaiset arvot pelaamisessa. Kovaa taistelua ja paljon kaksinkamppailuja. Mahdollista on myös, että KTP tulee valmentajamuutoksien myötä myös rohkeammin pelaavalla ilmeellä illan peliin ja tähän meidän pitää olla varautunut myös, AC Oulun valmentaja Teemu Tavikainen miettii.

Oululaiset kävivät kesäkuun puolivälissä hakemassa Kotkasta pisteet maalein 1–3. Revanssin ottamista tosin vaikeuttaa KTP:n pitkä poissaololista.

– Loukkaantumisten ja muiden syiden takia emme saa täyttä kokoonpanoa peliin, vaan vaihtomiesten lista jää vajaaksi, kertoo KTP:n joukkueenjohtaja Esa Vilkki.

KTP:llä on alla varsin hyvä peli Ilvestä vastaan. Joukkueen taisteluilme oli parempi kuin muutamissa aikaisemmissa peleissä ja hyökkäyspäässäkin saatiin aikaan tilanteita. Tuloksena oli 1–1-tasapelipiste pitkän tappioputken jälkeen. Nyt Argo Arbeiterin irtisanouduttua kakkosvalmentaja Gabri Xatart johtaa peliä toistaiseksi.

KTP:n kokoonpanossa kiinnitti Ilves-pelissä huomiota se, ettei vaihtopelaajissa ollut yhtään hyökkääjää. Samoin on Oulu-pelissäkin. Poissa ovat edelleen Matias Tamminen ja Aleksi Tarvonen. Antti Mäkijärvi sentään palaa kokoonpanoon.

Uusina niminä loukkaantuneiden listalle joutuivat keskikenttäpelaaja Matias Lindfors ja toppari Ingo van Weert. Poissa ovat myös Anttoni Huttunen ja puolustaja Fran Alvarez.

Kaiken lisäksi Pierre-Daniel Nguindan sopimus päättyi sovitusti kesäkuun lopussa, eikä myöskään keskikenttäpelaaja Kimi Kolsi ole käytettävissä, sillä hän aloittaa varusmiespalveluksensa. Vilkki epäilee, ettei Kolsi armeijan lomakäytäntöjen takia pääsee jatkossa harjoituksiin eli hänen osaltaan kausi voi olla jo paketissa.

Omat haasteensa otteluun tuovat olosuhteet. Maanantaina on luvassa jälleen hellekeli, eli pelaajien fysiikka joutuu kovalle koetukselle. Oulussa pelataan myös oikealla nurmella, mihin kotkalaiset eivät ole tottuneet. Siihen yritetään silti varautua.

– Kävimme harjoittelemassa nurmella pelaamista Metsolan kentällä ja yöpymispaikassamme Raahessa pääsemme myös vetämään harjoitukset nurmella, Vilkki sanoo.

AC Oulun osalta Rafinha palaa kokoonpanoon kärsittyään yhden pelin pelikiellon. Kokoonpanosta ovat poissa Jarkko Hurme ja Miika Koskela loukkaantumisten vuoksi.

Erotuomari Gestranius Mattias
AET 1 Kiistala Jarno
AET 2 Kaivola Eero
4.ET Niinimäki Pietu

AC Oulu - KTP Raatin Stadionilla maanantaina 5.7. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: AC Oulun verkkosivut, KTP:n verkkosivut