AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
Ilves
3-5-2

20

(0-0)

Yleisöä 50

KTP
4-3-3
vko.21 // 27.5.2021

Ennakko: Ilves - KTP

Ennakko: Ilves - KTP

Kuva: Juha Tamminen

Ilves isännöi perjantaina KTP:ta Ratinassa. Ottelussa on edelleen voimassa 50 hengen yleisörajoitus.

Paljon on ehtinyt virrata vettä Tammerkoskessa ja Kymijoessa siitä asti, kun Ilves ja KTP viimeksi kohtasivat Veikkausliigassa. Kauden 2015 lopussa kotkalaiset hävisivät kotonaan 1–2. Vierajoukkueen molemmista maaleista vastasi Mika "Lada" Lahtinen, joka nykyään valmentaa Ilveksen naisten joukkuetta. Babatunde Wusun ainokainen oli laiha lohtu KTP:lle, joka myös putosi samana syksynä Ykköseen.

Ilves on kerännyt neljästä pelaamastaan ottelusta seitsemän pistettä ja KTP vastaavasti neljä. Ilves on kevään mittaan parantanut otteitaan ja kissapedon turkki kiiltää. Viime lauantaina nimivahva KuPS joutui poistumaan Ratinan stadionilta tappio niskassaan.

KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter määrittelee FC Ilveksen omalla tavallaan ja ennakoi tamperelaisille vahvaa kautta.

– Se on pirun kova joukkue, minkä voitto KuPS:stakin osoitti. Ilves pelaa aggressiivisesti puolustuksessa ja iskee vastahyökkäyksistä. Sen kanssa on oltava varovainen.

– Luulen, että se voi olla jopa sijoilla kolme-neljä. Joka tapauksessa Ilves yllättää monet vastustajansa, arvelee Arbeiter.

KTP pääsee Tampereen reissulle terveenä ja hyvin latautuneena.

– Kaikki pelaajat ovat käytettävissä, ja lähdemme taistelemaan pisteistä. Teema on pitkälti sama kuin tähänastisissakin matseissa: tiivis puolustus ja maalit vastahyökkäyksistä. Joka peliin pitää kehitellä myös jotain yllättävää. Tuleeko se sitten kokoonpanomuutoksina tai jossain muussa muodossa, se jää nähtäväksi, toteaa Arbeiter arvoituksellisesti.

Erotuomari Järvinen Jari
AET 1 Vihreävuori Riku
AET 2 Määttänen Janne
4.ET Mäkinen Kalle

Ilves - KTP Ratinan stadionilla perjantaina 28.5. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: Ilveksen verkkosivut, KTP:n verkkosivut