AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3

21

(0-0)

KTP
4-3-3
vko.20 // 22.5.2021

Inter vei voiton KTP:sta (FC Inter-KTP 2-1)

Inter vei voiton KTP:sta (FC Inter-KTP 2-1)

Inter otti kauden neljännen voittonsa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter otti kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun KTP kaatui lauantain iltapäivän ottelussa maalein 2-1. Kotijoukkue klaarasi voiton, vaikka se joutui pelaamaan yhden miehen vajaalla puolisen tuntia. Siihen asti joukkue oli dominoinut kenttätapahtumia, joskin maalipaikoille murtautuminen oli vaikeaa.

KTP puolusti koko joukkueen voimin alhaalta. Ylimääräistä tilaa ei ollut linjojen välissä eikä selustassa. Maltti oli valttia tälläkin kertaa. Interin pyöritys tuotti 56. minuutilla tulosta, kun Benjamin Källman puski Jesper Engströmin nappikeskityksen voimalla sisään. Tätä ennen kotijoukkue oli saanut aikaiseksi vain pari puolittaista maalipaikkaa. Timo Furuholmin puskuyritykset jäivät Anton Lepolan näppeihin, mutta Källmanin nekkaukselle hän ei enää mahtanut mitään.

Avausmaalin kuviteltiin helpottavan Interin päiväpuhdetta, mutta oivallisesta asetelmasta ei päästy nauttimaan kauaa, kun Juuso Hämäläinen katseli punaista korttia. Pelin kuva kääntyi päälaelleen. Oli Interin vuoro vetäytyä kuoreensa ja varjella maaliaan tiiviinä ryhmänä.

Kotkalaiset eivät pystyneet hyödyntämään miesylivoimaansa järin vaarallisesti. Hämäläisen rikkeestä tullut vapaapotku oli vierasjoukkueen paras maalintekoyritys, tai oikeastaan tuon vapaapotkun irtopallo. Henrik Moisander oli kuitenkin maalissa hyvin sijoittunut, kun kova laukaus ohitti Interin muurin. Moisander otti myös toisen torjunnan, kun hän poimi pallon aivan tolpan juuresta pääpallotilanteen jälkeen.

Ottelun lisäaika toi kummallekin joukkueelle yhden osuman. Matias Ojala pääsi kuin varkain maalipaikkaan, kun Inter oli ensin taistellut kelloa vastaan kulmalipulla. Pallo meni lopulta Ojalan säärestä maaliin, kun hän oli onnistunut taiteilemaan kotkalaispuolustajan ohi.

KTP:n osuman viimeisteli Antti Mäkijärvi alakulmalaukauksellaan lisäajan viidennellä minuutilla. Osuma oli vierasjoukkueelle laiha lohtu, sillä tuomaristolta ei herunut enää lisäsekunteja tasoitusmaalin metsästykseen.