AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3

21

(0-0)

KTP
4-3-3
vko.20 // 21.5.2021

Ennakko: FC Inter-KTP

Ennakko: FC Inter-KTP

Kuva: Juha Tamminen

FC Inter ja KTP avaavat viikonlopun Veikkausliigakierroksen lauantai-iltapäivällä pelattavan ottelun myötä.

KTP lähtee lauantain otteluun takataskussaan messevä 3–0-vierasvoitto FC Hakasta. Vastus kovenee nyt selvästi, kun lauantaina Turun Veritas Stadionillla vastaan asettuu paikallinen FC Inter. Se on voittanut neljästä pelaamastaan ottelusta kolme ja on sarjakakkosena HJK:n takana.

Kun KTP pelaa, oletusarvona on useimmiten, että vastassa on työteliäs joukkue, joka taistelee jokaisen pallon viimeiseen asti. Tämä mielikuva on myös Inter-puolustaja Noah Nurmelle sarjanousijasta on jäänyt.

– Ihan hyvin he ovat kyllä ottaneet pisteitä tässä alkukauden aikana. Varmasti kohtaamme taistelevan ja motivoituneen vastustajan. He yrittävät pistää meidät vaikeuksiin, ja tulee tiukka peli. Tai toivottavasti ei tule tiukka peli, mutta sitä he yrittävät, Nurmi pyöritteli.

KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter muistuttaa, että Inter on täynnä hyviä pelaajia. Hän nostaa esiin keskikentällä pelaavan Anthony Annanin, joka edusti kotimaataan Ghanaa Etelä-Afrikan MM-kisoissa vuonna 2010 ja on pelannut myös Saksan Bundesliigaa.

Arbeiterin mukaan voitto Hakasta ei aiheuta muutoksia KTP:n pelityyliin, joka on perustunut matalaan ja tiiviiseen puolustamiseen ja vastahyökkäyksiin.

– Puolustuksen toimiminen on tärkeää. Mitä kauemmin saamme pidettyä ottelun nolla nollassa, sen parempi meille. Silloin kotijoukkueen paineet alkavat kasvaa, hän arvioi.

Tappiollisessa Honka-pelissähän vastustaja sai johtomaalin jo varhaisessa vaiheessa, jolloin peli kävi KTP:lle hankalaksi.

– Puolustuspelaaminen tulee saada paremmaksi, Arbeiter painottaa.

Inter pääsee peliin tervettä itseluottamusta uhkuen. Alla on kaksi maukasta voittoa, ja kaiken kaikkiaan neljä ensimmäistä peliä ovat kartuttaneet pistetiliä siis yhdeksällä. Sarjataulukossa tällä irtoaa sija kaksi, kun kaikki joukkueet ovat pelanneet 3-4 ottelua.

– Yritetään syödä heidän vahvuudet pois pitämällä palloa liikkeellä. Ei päästetä heitä meihin käsiksi. Kyllä meillä pitäisi laatu riittää heidän juoksuttamiseensa ja siihen, että pystymme dominoimaan peliä. Yritämme tappaa pelin mahdollisimman aikaisin, mutta kaikkeen pitää olla varautunut, 20-vuotias toppari Nurmi lateli.

Viime ottelun toisella puoliajalla Inter sai Hongan vieraana hyökkäyspelinsä paremmin käyntiin. Paikkoja oli useampaankin osumaan. Nurmi haluaisi Interin jatkavan Turussa nyt siitä, mihin se Espoossa jäi.

– Olisi kiva saada nyt niitä maaleja paremmin paikoista ja ylipäätään saada niitä maalipaikkoja enemmän. Se olisi sellainen asia, mitä haluaisin meiltä nähdä, Nurmi toivoo.

KTP pääsee lauantain peliin ilman loukkaantumishuolia, mutta yksi on joukosta poissa. Matias Tamminen ei ole mukana, koska on KTP:ssä lainassa juurin Interistä. Sääntöjen mukaan lainapelaaja ei saa pelata "isäntäseuraansa" vastaan.

Erotuomari Nevalainen Ville
AET 1 Lemettinen Jouni
AET 2 Koskinen Samu
4.ET Hyytiä Joni

FC Inter - KTP Veritas Stadionilla lauantaina 22.5. kello 15.00

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Interin verkkosivut, KTP:n verkkosivut