AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

24

(1-2)

KuPS
3-4-3
vko.19 // 10.5.2021

Ennakko: FC Lahti-KuPS

Ennakko: FC Lahti-KuPS

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti saa tiistaina vieraakseen Lahden stadionille tuoreen Suomen Cup -mestarin Kuopion Palloseuran.

FC Lahti aloitti kautensa viikko sitten kaatamalla FC Interin kotonaan lukemin 2-1. Jasin Assehnoun oli liekeissä ja viimeisteli molemmat lahtelaisosumat tyylikkäästi. Interin ainokainen syntyi rangaistuspotkusta. Vieraat vyöryttivät lopussa päälle, mutta Lahti kesti Antonio Regueron torjunnoilla ja puolustuksen uhrautuvalla pelaamisella ja näin ollen Lahti nappasi kolme pistettä.

Voitosta huolimatta Lahden peliesitys oli ensimmäistä 20 minuuttia lukuun ottamatta vaisu, joten joukkue lähtee parantamaan. Joukkueella on allaan ehjä harjoitusviikko, mutta Lahti on joutunut sen aikana vaihtelemaan treenausalustaansa. Varmasti poissa ovat Asaad Babiker, Mikko Viitikko, Viljami Isotalo, Daniel Koskipalo ja Pyry Lampinen.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli tiedostaa vastustajan vaarallisuuden.

– Olemme menneet taas viikon eteenpäin kohti parempaa peliesitystä. Joukkueen tekeminen ja energia ovat olleet hyvällä tasolla. Olemme kuitenkin joutuneet vaihtamaan kenttää viikon aikana ja se on näkynyt. KuPS on dynaaminen ja hyvin organisoitu joukkue. He voittivat juuri Cupin. He ovat hyvä ja vahva joukkue, mutta on hyvä, että saamme haastetta, Zeneli kertoo.

KuPS on pelannut Veikkausliigassa kaksi ottelua. Alla on 1-0 tappio kauden avausottelusta Turun FC Interin vieraana, sekä 0-0 tasapeli HJK:a vastaan.

KuPS:lla on meneillään todella kiivas otteluohjelma, kun joukkue pelaa seitsemän päivän aikana kolme ottelua. Joukkue kotiutui Helsingissä pelatusta Suomen Cupin finaalista lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Tiistaina pelattavaan Lahti-otteluun joukkue matkusti heti perään maanantaina. Härkäviikko huipentuu perjantaina, kun KuPS pelaa kotikentällään IFK Mariehamnia vastaan.

Tiivis otteluohjelma ei tietenkään ole joukkueelle kaikista optimaalisin, mutta sen taakse joukkue ei aio piiloutua.

- Suomen Cupin voitto on sen kokoluokan saavutus, että tietenkin joukkue juhlisti sitä. Takaraivossa on kuitenkin koko ajan pidetty mukana se ajatus, että tiistaina me olemme valmiita pelaamaan 90 minuuttia. Otteluohjelma on tällä hetkellä meille aika armoton, mutta se ei ole mikään tekosyy. Me olemme valmiita pelaamaan omaa hyvää futista ja avaamaan voittotilimme Veikkausliigassa, KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari valottaa joukkueen tilannetta.

Lahti pääsee kohtaamaan KuPS:n tuoreilla jaloilla, sillä kuopiolaisille jää vain kaksi lepopäivää. Lisäksi Lahti on voittoputkessa, joka on kestänyt koko karanteeniajan jälkeisen ajan. Toisaalta Cup-voitosta saatu itseluottamus ja energia tuovat varmasti kuopiolaisille Lahti-otteluun ekstraa.

Erotuomari Antamo Dennis
AET 1 Mynttinen Simo
AET 2 Monola Risto
4.ET Hänninen Niko

FC Lahti -KuPS Lahden stadionilla tiistaina 11.5. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Lahden verkkosivut, KuPS:n verkkosivut