AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

21

(1-0)

FC Inter
3-4-3
vko.17 // 2.5.2021

Ennakko FC Lahti - FC Inter

Ennakko FC Lahti - FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti saa vieraakseen viime kauden hopeamitalistin FC Interin.

FC Lahti pääsee maanantaina aloittamaan Veikkausliiga-kautensa kotinurmella. Maaliskuun karanteenin jälkeiset harjoitusottelut ovat sujuneet tuloksellisesti hyvin. Neljästä pelatusta ottelusta saldona on neljä voittoa. Matkalla kaatuivat Ykkösen joukkue IF Gnistanin lisäksi hallitseva mestari HJK, FC KTP ja Ilves.

Hyvän tuloskunnon takana on ollut Jasin Assehnounin kova maalivire. Myös Chinedu Geoffrey on osunut kolmesti. Viime viikonloppuna pelatussa kenraaliharjoituksessa onnistuivat myös Matti Klinga ja Altin Zeqiri. Keskikentällä Javi Hervás ja Henri Eninful alkavat löytää yhteisen aaltopituuden. Päävalmentaja Ilir Zenelillä on positiivinen tilanne, sillä jokaisella pelipaikalla on kilpailua. Varmasti avausottelu jää väliin vain Mikko Viitikolta, Viljami Isotalolta, Pyry Lampiselta ja Daniel Koskipalolta.

Zenelillä itsellään onkin hyvät fiilikset kauden alkamisesta.

– Minulla on iloiset, positiiviset ja hyvät fiilikset. Pääfokuksemme on omassa pelissämme. Inter on kova vastustaja, mutta tiedämme heidän heikkoutensa ja aiomme iskeä niihin. On hienoa, että pääsemme heti mittaamaan tasomme. Joukkueessa on kova kiima, mutta se pitää pystyä kontrolloimaan. Tämä on kuitenkin vain yksi peli, Zeneli avaa joukkueen tuntoja FC Lahden sivuilla.

Kotijoukkue Lahdelle ottelu on kauden ensimmäinen liigaottelu. Turkulaisten päävalmentaja José Riveiro ei usko, että Inter pääsee sen koommin hyötymään tilanteesta, jossa vain toinen joukkueista on avannut pelin liigan osalta.

– Sillä ei ole vaikutusta. Heillä on varmasti korkeat odotukset ensimmäiseen peliinsä, joten olen varma, että he ovat valmiita haastamaan meidät, espanjalaisluotsi aprikoi.

Riveiron mukaan Lahti on paha paikka vierailla. Tätä tukevat myös tilastot. Interin kolme edellistä liigavierailua mastokaupunkiin ovat päättyneet kaikki pistejakoon.

– Hankala peli, kuten yleensä kaikki tässä sarjassa. Lahti on aina ollut paha paikka vierailijoille. Heillä on tällä kaudella pelaajaryhmässä entistä enemmän laatua ja kokemusta, joten edessä on ehdottomasti yksi sarjan vaikeimmista vieraspeleistä.

Riveiron mainitsemaa laatua ja kokemusta isäntien ryhmään tuovat uusina kasvoina muun muassa maalivahti Antonio Reguero sekä keskikentällä peliä rytmittävä Javi Hervás.

Inter on painanut menneen viikon hiki hatussa hommia treenikentällä, joten joukkue on valmis taistelemaan täydestä pistepotista.

– Meillä oli erittäin hyvä viikko. Olemme kaikki erittäin motivoituneita ja valmiina suorittamaan. Pelaajat ovat tietoisia, kuinka kova haaste on edessä, joten kaikki ovat peliin valmistautuessa olleet todella keskittyneitä, Riveiro kertoo.

Päävalmentaja antoi pienoisen katsauksen pelaajiston loukkaantumistilanteeseen.

– Tilanne on paranemaan päin sen suhteen, mutta aivan kaikki pelaajat eivät ole käytettävissä maanantain ottelussa.

FC Lahti - FC Inter Lahden Stadionilla maanantaina 3.5. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Alustavat kokoonpanot Veikkauksen sivuilla

Lähde: FC Lahden verkkosivut, FC Interin verkkosivut