AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
Ilves
3-5-2

41

(2-1)

Yleisöä 1588

FC Honka
3-4-3
vko.44 // 3.11.2020

Ennakko: Ilves-FC Honka

Ennakko: Ilves-FC Honka

Kuva: Juha Tamminen

Ilves saa vastaansa kauden viimeisessä ottelussaan vastaansa FC Hongan.

Ilves ja kaudeksi 2018 pääsarjatasolle palannut FC Honka ovat kohdanneet toisensa ainoastaan kahdeksan kertaa. Viimeksi syyskuussa Ilves johti viihdyttävää kamppailua noin vartti ennen täyttä aikaa, mutta lopulta espoolaiset nousivat 3–2-voittoon. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Macoumba Kandji, Javi Hervás ja Borjas Martín. Tupsukorvista tolppien väliin osuivat Tiemoko Fofana ja Diogo Tomás.

Viimeisimmässä ottelussaan Ilves haki kolme pistettä Seinäjoelta. Jair ja Eetu Mömmö veivät vierasjoukkueen kahden maalin johtoon jo ensimmäisen kympin sisään. Sen jälkeen Niko Markkula epäonnistui rangaistuspotkussaan, kun taas Ala-Myllymäki onnistui omassaan. Jake Jervisin kavennus jäi laihaksi lohduksi. 3–1-voitto oli jo Ilveksen 13. perättäinen tappioton koitos SJK:ta vastaan.

Kun enää yksi kierros on jäljellä, on kissapeto jo varmistanut sijoituksensa runkosarjan viidentenä. Eroa alaspäin FC Lahteen on neljä pistettä, kuten myös ylöspäin FC Honkaan. Viimeiset viisi kautta Ilves on aina sijoittunut top 5 -sijoille. Tällä kertaa mitali- ja eurosijoituksen saavuttaminen jää haaveeksi harmittavan pienellä marginaalilla. Päävalmentaja Jarkko Wissin miehistö pelaakin enää kunniastaan. Ratinan kotiyleisön edessä kaudelle halutaan voitokas loppulauselma.

Loukkaantumisten takia kauden päätösottelu jää väliin nilkkaansa kuntouttavalta Ilari Mettälältä sekä Eetu Mömmöltä, jolla on pienen murtuman takia neljä viikkoa juoksukieltoa. Tiemoko Fofana on pelikiellossa varoitustilin täytyttyä.

Ilveksen kanssa samoista sijoista mitelleet espoolaiset saavat kunnian olla Ratinan viimeinen vierailija kaudella 2020.

– Honka on kokenut joukkue, jolla on oma vakiintunut pelitapansa. Rutiini heillä on vahva ja hyvin ovat pärjänneet Veikkausliigassa. En tiedä heidän marraskuun pelaajatilannetta, mutta eiköhän sieltä vahva joukkue tule päälle. Ratinan kenttä on vuodenaikaan nähden hyvässä kunnossa ja tästä saadaan varmasti kunnon peli aikaiseksi.

– Kesän ensimmäisestä kohtaamisesta jäi paljon hampaankoloon. Siinä pelissä olimme vaikean alun jälkeen kääntämässä edun itsellemme, mutta sitten lahjoitimme omilla virheillä kolme pistettä pois. Nyt olisi hienoa päättää kausi kotona voittoon, Ilveksen päävalmenntaja Jarkko Wiss miettii seuran sivuilla.

Honka tulee sijoittumaan todennäköisesti neljänneksi. Ilves ei voi keltamustia saada enää kiinni, ja kolme pistettä edellä olevan FC Interin ohittaminen vaatisi myös turkulaisten selvästi paremman maalieron kiinniottamista. Neljäskin sija tuo Hongalle paikan europeleihin myös ensi kaudelle.

– Yritämme tarttua siihen pieneen oljenkorteen, että voittamalla, paljon maaleja tekemällä ja muiden tulosten suotuisuudella voisimme vielä napata pronssinkin. Laitamme kaiken peliin, sanoo Hongan päävalmentaja Vesa Vasara.

– Lähdimme kauteen tavoittelemaan sijoitusta kahden parhaan joukossa. Uskon, että sinne nouseminen olisikin ollut vielä mahdollista jos kausi olisi jatkunut. Oli kuitenkin erittäin tärkeää, että olimme runkosarjan loppuessa neljän joukossa, ja saimme paikan europeleihin, Vasara toteaa.

Honka ja Ilves ovat kohdanneet kerran aiemmin tällä kaudella. Tapiolan urheilupuistossa pelatussa ottelussa nähtiin melkoinen trilleri. Mac Kandji vei Hongan johtoon, mutta Ilves tuli vielä tasoihin ja ohi. Keltamustat käänsivät ottelun kotiyleisön tuella kuitenkin vielä voitoksi, kun Javi Hervas tasoitti ja Borjas Martin laukoi voittomaalin. Keskiviikon ottelusta Vasara odottaa hyvää ja haastavaa päätöstä kaudelle.

– Odotettavissa on jälleen varmasti tasainen ottelu. Ilves on erittäin työteliäs ja aina haastava vastustaja. Viime kohtaamisessa pystyimme heidät voittamaan vaikka emme olleet parhaimmillamme. Minimoidaan omat virheet ja tehdään vielä enemmän maaleja kuin silloin niin hyvä tulee, Vasara sanoo.

Hongalta ottelusta sivussa ovat ainakin loukkaantunut Nasiru Banahene, sekä pelikiellossa oleva Rui Modesto.



Ilves-FC Honka Ratinan stadionilla keskiviikkona 4.11. kello 18.30.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Hongan verkkosivut