AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KuPS
5-3-2

23

(1-0)

Yleisöä 1154

FC Haka
5-3-2
vko.42 // 21.10.2020

Ennakko: KuPS-FC Haka

Ennakko: KuPS-FC Haka

Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseuran kiivas mestaruusjahti jatkuu torstai-iltana jälleen oman kotiyleisön edessä, kun vastustajaksi asettuu liiganousija FC Haka.

Haka palasi Veikkausliigaan täksi kaudeksi uuden päävalmentajansa Teemu Tainion johdolla. Perinteikäs seura oli pitkään poissa korkeimmalta sarjatasolta ja taistelee nyt liigassa nousijajoukkueen innolla. Haka-joukkue haluaa näyttää kuopiolaisillekin parastaan.

- Haka on parantanut kauden aikana. Helppoa peliä ei nytkään tule. Meidän pitää olla torstaina parhaimmillamme, jotta me pystymme hyvään esitykseen, KuPS-valmentaja Arne Erlandsen pohtii torstaista liigaottelua.

Kuopiolaisten päämääränä on päättää lopuillaan oleva runkosarja kahdella voitolla. Voittaminen edellyttää hyvää ja tasapainoista joukkuesuoritusta sekä maalintekotilanteiden tehokasta hyödyntämistä.

- Meidän täytyy jatkaa hyvän työn tekemistä. Pelaajat tekevät hyvää työtä treeneissä ja peleissä ja me olemme pelanneet korkealla tasolla koko kauden. Me haluamme pitää tason korkeana ja siksi me teemme kovasti töitä. Toivottavasti se tuo meille torstaina kolme pistettä. Me pelasimme hyvin Interiä ja Honkaa vastaan, vaikka emme voittaneetkaan. Me kohtasimme kaksi hyvää joukkuetta ja meillä oli peleissä omat mahdollisuutemme.

- Me haluamme aina voittaa, maaleja tarvitaan kolmeen pisteeseen eikä tietenkään voi olla tyytyväinen siihen ettei voita. Nyt meidän pitää tulla mahdollisimman nopeasti takaisin voittojen tielle, Erlandsen korostaa.

Koskilaisten tilanne on hyvä. Loukkaantumisilta vältyttiin maanantaina, eikä niitä ole harjoituksissakaan tapahtunut. Myöskään pelikieltoja ei ole tällä hetkellä kenelläkään päällä.

Vaihtoehtoja ja tuoreita jalkoja siis tarvittaessa riittää, vaikkakin realiteetit muistaen ei jokaiselle pelipaikalle paikkaajaa löydy. Hyvä uutinen on se, että Ville-Valtteri Starck huilasi maanantain ottelun ja on nyt siis kaikella todennäköisyydellä täydessä iskussa.

Muutoin Haka on käyttänyt kaksi välipäivää ottelusta palautumiseen, sekä torstain vastustajaan tutustumiseen. Valmentaja Mikko Mannisen mukaan mitään ihmeitä ei tässä välissä ole yritettykään tehdä.

– Kyllä tämä aika on mennyt palautumiseen ja sitten ollaan tutustuttu KuPSiin. Laadukas porukka sieltä on tulossa vastaan ja meidän pitää kyetä nappisuoritukseen, mikäli pisteitä halutaan, Manninen toteaa Hakan verkkosivuilla.

KuPS-FC Haka Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla torstaina 22.10. kello 18.30.