4-3-3
vko.42 // 22.10.2020

FC Inter otti revanssin TPS:sta (FC Inter-TPS 3-0)

Inter juhli pitkästä aikaa derbyn voittoa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter sai revanssin aiemmasta Turun derbystä voittamalla TPS:n selvästi 3-0 (3-0).

Inter meni heti kymmenennellä minuutilla johtoon. Benjamin Källmanin laukaus osui tolppaan ja Timo Furuholm oli kärppänä paikalla ja sijoitti pallon tyhjään maaliin. Toinen maali nähtiin kuusi minuuttia myöhemmin, kun Arttu Hoskonen nousi vapaapotkutilanteessa korkeimmalle ja puski pallon verkkoon. Kolmas maali nähtiin aivan ensimmäisen puoliajan lisäajalla, kun Källman onnistui Filip Valencicin esityöstä. Toisella puoliajalla ei osumia nähty ja näin tämän kauden Turun derbyissä molemmat joukkueet voittivat yhden ottelun.

Inter ratkaisi ottelun käytännössä jo reilussa vartissa, minkä aikana se meni ottelussa kahden maalin johtoon.

Kotijoukkueen statuksella pelanneen Interin ensimmäisen maalin teki joukkueen kippari Timo Furuholm, joka siirsi taidokkaasti Benjamin Källmanin tolppaan osuneen laukauksen maaliin.

Inter-kannattajat pääsivät juhlimaan toista kertaa pelin 17. minuutilla. Tällää kertaa kotilyleisöä huudatti Arttu Hoskonen, joka puski omista korkeuksistaan pallon ohi TPS-vahti Jere Koposen.

Lopullisen naulan TPS-arkkuun löi avausosuman pohjustanut Källman, kun hän nosti Filip Valencicin syötöstä Interin kolmannen maalin ensimmäisen puoliajan toisella lisäaikaminuutilla.

Toisella jaksolla Interillä oli kaksi erinomaista paikkaa kaunistella numeroita tulostaululla. Timo Furuholm pääsi vastatusten Jere Koposen kanssa 55. minuutilla. TPS-vahti peitti tilanteen hyvällä vastaantulolla. Minuuttia myöhemmin oli Valencicilla paikka, mutta hänen heppoinen laukaus oli Koposelle helppo torjua.

TPS:n ainoa maalia kohti tulleen laukauksen laukoi vaihdosta kentälle tullut hyökkääjä Carlos Jean. Löysän laukauksen torjui helposti maalivahti Henrik Moisander, joka pelasi neljännen nollapelinsä peräkkäin.

Inter matkaa runkosarjan päätöskierroksen ottelussa HJK:n vieraaksi sunnuntaina 1.11. TPS:n seuraava ottelu on jo sunnuntaina, kun se saa kotikentälleen SJK:n.

Lähde: FC Interin verkkosivut