AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
Ilves
3-4-3

02

(0-0)

Yleisöä 1480

FC Inter
3-4-3
vko.41 // 17.10.2020

Ennakko: Ilves-FC Inter

Ennakko: Ilves-FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

Hyvään syysvireeseen yltynyt Ilves kohtaa sarjakolmosena majailevan FC Interin sunnuntaina Ratinassa.

Ilveksen viidestä viimeisimmästä pelistä on saldona 11 pistettä ja sarjasijoitus on viides. Eroa pronssisijaa miehittävään FC Interiin on neljä pistettä, ja europelit mahdollistava neljäs sija on vain yhden pisteen erolla FC Hongan hallussa.

Pitkään sarjakolmosina viihtyneet turkulaiset palasivat voittojen tielle torstaina kotikentällään. Sarjaa johtanut KuPS oli vastaantulija, kun taululle jäivät 2–0 lukemat. Tolppien väliin osuivat Kevin Kouassivi-Benissan ja englantilainen Connor Ruane.

– Perjantaina aamulla on katseltu kaksi peliä ja kasattu videoklippejä. Hyvässä vireessä Inter on ollut ja he pystyvät myös varioimaan peliään, Ilveksen päävalmentaja Wiss kertoi.

– Enemmän tässä nyt korostuu palautuminen omasta pelistämme. Pitää jälleen kasata nopeasti henkinen ja fyysinen valmius sunnuntain otteluun. Vastustajan heikkoudet ja vahvuudet ovat kyllä tiedossa.

Interin ja Ilveksen keskinäiset liigaottelut olivat viime vuonna kovia kärkipään taistoja, joista ei tunnetta ja tiukkoja tilanteita puuttunut. Tampereella pelatuista otteluista molemmat joukkueet voittivat yhden 1-0-voittolukemin. Tällä kaudella joukkueet kohtasivat Veikkausliigan alkukierroksilla Turussa, jolloin Inter oli täysin ylivoimainen 5-1-loppuluvuin.Ilves kuitenkin toipui tappiosta ja on noussut jo mitalisijojen tuntumaan viidenneksi, minkä huomioi myös Interin päävalmentaja José Riveiro.

– Heinäkuun ottelu ei kerro mitään huomisesta vastustajastamme. Ilves on yksi eniten kauden mittaan parantaneista joukkueista. He ovat hyvässä vireessä nyt ja selvästi kehittyneet tavassaan pelata, Riveiro kehuu Jarkko Wissin valmentamaa ryhmää.

Ilveksen pelaajatilanne on kokonaisuudessaan hyvä. Pitkäaikaispotilaiden Janne Sakselan ja Ilari Mettälän lisäksi sivussa ovat ainoastaan Eemeli Raittinen ja Eero Tamminen.

– Meidän pitää saada samanlainen kollektiivinen pallollinen pelaaminen, kuten HIFK-pelissä avausjaksolla. Toisella jaksolla nousimme vaikeasta vaiheesta yli lopulta voittoon. Pelaajilta vaaditaan luonnetta ja kykyä ottaa iskuja vastaan.

– Osa pelaajistamme meni Raumalle kakkosjoukkueen mukana lauantaina. Luotan ryhmämme tekemiseen ja ringin leveyteen, Wiss toteaa.

Torstain KuPS-ottelun ja huomisen Ilves-kohtaamisen väliin jää vain kaksi välipäivää, eikä paljon enempää valmistautumisaikaa ole luvassa ensi viikollakaan. Riveiro ei kuitenkaan halua vielä paljastaa, onko kokoonpanoon tiedossa muutoksia huomisessa ottelussa.

– Harjoittelimme tänään koko joukkueen voimin ja kaikki ovat valmiita astelemaan kentälle. Joudumme siis jättämään neljä pelaajaa kokoonpanon ulkopuolelle Turkuun. Katsotaan nyt, keitä he ovat, Riveiro pyörittelee.


Ilves - FC Inter Ratinan Stadionilla sunnuntaina 18.10. kello 16.00.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Interin verkkosivut