AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
RoPS
4-4-2

04

(0-1)

Yleisöä 688

FC Lahti
4-3-3
vko.41 // 14.10.2020

Ennakko: RoPS-FC Lahti

Ennakko: RoPS-FC Lahti

Kuva: Juha Tamminen

RoPS isännöi FC Lahtea torstain Veikkausliigaottelussa. Ottelu alkaa kello 18.00.

Alavireisesti sujunut kausi on ollut kotijoukkueelle erittäin haastava, mutta hanskojen heittäminen tiskiin ei ole käynyt mielessäkään. Sisuuntunut ryhmä sai jo pienen palkinnon toissa kierroksella, kun Valkeakoskelta haettiin sarjakauden avausvoitto. Nyt tavoitteena on jatkaa hyvällä tiellä ja taistella eroa pienemmäksi seuraavilla sijoilla oleviin Turun Palloseuraan ja Hakaan.

Vaikka FC Lahti on sarjataulukossa "vasta" seitsemännellä sijalla, on joukkueella vielä todella paljon pelissä. Kuudenteen sijaan ja sitä myötä ylempään loppusarjaan pääsy on tällä hetkellä todella pienten marginaalien peliä. Eroa mitalisijoihinkin ryhmällä on vain kuusi pistettä.

Tuore RoPS-valmentaja Mannila antoikin kehuja tulevalle vastustajalleen, joka pelaa ensimmäistä kauttaan 36-vuotiaan Ilir Zenelin alaisuudessa. Erityismaininnat saivat muun muassa joukkueen hyökkäyspelaaminen ja tapa muuttaa peliryhmitystä ottelun sisällä.

- Lahti on mielenkiintoinen joukkue. He vaihtelevat ryhmitystään ottelun aikana pelitilanteen ja ottelun flow'n mukaan, Mannila kommentoi RoPS:n sivuilla.

- He ovat olleet tällä kaudella positiivinen joukkue - varsinkin hyökkäyspelaamisensa osalta. He luovat paljon maalintekopaikkoja.

Vaikka haaste on kova, RoPS-leirissä ollaan luottavaisia oman tekemisen suhteen. Harjoituskentällä on tehty lujasti töitä, jotta omaa pelaamista saataisiin vietyä eteenpäin. Mannilan valmennustiimi on panostanut varsinkin puolustuspelaamiseen.

- Kyllä ensimmäinen kotivoitto on kiikarissa. Sen eteen ollaan tehty paljon töitä, Mannila linjaa.

- Tämän joukkueen kanssa kaikki lähtee hyvästä puolustuspelaamisesta. Olemme tietenkin käyneet läpi myös muutamia uusia hyökkäysmalleja, joilla pyrimme haavoittamaan Lahtea, mutta kyllä puolustaminen on se peruskivi, johon nojaamme.

RoPSia voitontavoittelussa helpottaa joukkueen terveystilanne, joka on selvästi valoisampi kuin niin useasti aiemmin tällä kaudella.

- Kaikki pelaajat meidän rosterista ovat nyt pystyneet osallistumaan lajiharjoituksiin. Pieniä kolhuja on ollut ja kaikki eivät ole kuntoutuneet vielä täyteen pelikuntoon, mutta tällä kertaa meillä tulee olemaan kokoonpanon ulkopuolella terveitäkin pelaajia. Se kertoo jo siitä, että olemme menossa tämän aiheen suhteen parempaan suuntaan, Mannila kertoi.

Lahti kamppailee yläloppusarjan paikasta tiukasti, sillä lahtelaiset ovat seitsemäntenä tasapisteissä kuudentena olevan HIFK:n kanssa.

FC Lahti lähti maajoukkuetauolle komealla kotivoitolla IFK Mariehamnista. Vaikka IFK meni ensin johtoon, kiri Lahti rinnalle ja ohi 3-1-voittoon. Dimitry Imbongo osui kahdesti ja illan kruunasi Jasin Assehnounin komea soolo-osuma. Maajoukkueissa tauon aikana olivat mukana Assehnounin lisäksi Salifu Senghore ja Pyry Lampinen.

Muut FC Lahden pelaajat saivat tauon aikana levätä ja palautua ja keskittyä taktisiin asioihin. Rovaniemelle joukkue lähtee varmasti ilman Tim Martista. Maajoukkuetehtävissä ollut Jasin Assehnoun puolestaan liittyy joukkueen mukaan vasta Rovaniemellä. Päävalmentaja Ilir Zeneli tiedostaa RoPS:n vaarallisuuden, mutta uskoo, että täydet pisteet matkaavat etelään joukkueen mukana.

- Meillä on ollut hyvin aikaa paneutua taktisiin asioihin ja palautua. Olemme palautuneet niin henkisesti kuin fyysisestikin. Tietysti pelirytmin kanssa voi olla aluksi hieman hakemista, mutta se löytynee pelin kuluessa. RoPS on kova ja vaarallinen joukkue ja he tarvitsevat pisteitä. Heillä on tulossa kovia otteluita loppukaudesta, mutta niin on meilläkin. Terveystilanteemme on varsin hyvä. Lähdemme hakemaan kolmea pistettä omalla tekemisellämme, Zeneli kertoo FC Lahden sivuilla.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Molemmat ottelut ovat pelattu Lahdessa. Suomen Cup -karsinnassa Lahti voitti 2-1 Dimitry Imbongon ja Jasin Assehnounin maaleilla. RoPS:n maalin iski Samuel Olabisi. Liigassa Lahti puolestaan nappasi 3-0-voiton. Imbongon lisäksi Timi Lahti ja Pyry Lampinen osuivat maalipuiden väliin.

RoPS – FC Lahti torstaina 15.10.2020 kello 18.00 alkaen Rovaniemen keskuskentällä.

Lähde: FC Lahden verkkosivut