3-4-3
vko.41 // 15.10.2020

Ilves nousi voittoon Lauri Ala-Myllymäen johdolla (HIFK - Ilves 1-2)

Lauri Ala-Myllymäki käänsi pelin. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK meni Ilvestä vastaan johtoon Sakari Tukiaisen osumalla, mutta Ilves käänsi pelin 2-1 -voitoksi Lauri Ala-Myllymäen kahdella maalilla.

Ottelun eteni alusta lähtien odotetusti Ilveksen pallonhallinnan merkeissä. Peli pyöri HIFK:n päädyssä, mutta useista erikoistilanteista huolimatta vieraat eivät käyneet lähellä johtomaalia. Kotijoukkue HIFK sai ensimmäisen tilanteensa reilun vartin jälkeen. Eero-Matti Auvinen hankki joukkueelleen kulmapotkun, jota antamaan meni pelikiellostaan vapautunut Sakari Mattila. Pallo meni lopulta muutaman välipysähdyksen kautta avauskokoonpanoon palanneelle Adama Fofanalle, joka onnistui pelaamaan pallon oikealta boksin keskelle. Sakari Tukiainen ei kuitenkaan saanut palloa haltuun kunnolla, eikä tilanteesta avautunut paikkaa.

Reilun parinkymmenen minuutin pelin jälkeen Mattila voitti pääpallon keskialueella, ja Fofana pääsi käyttämään nopeuttaan pallon kanssa. Hän meni jopa Ilves-puolustuksesta läpi, mutta HIFK:n epäonneksi viimeistelytilanteessa nähtiin jo tavaramerkiksi Fofanan kohdalla tällä kaudella noussut tolppaosuma.

Myös Ilves pääsi laukomaan tolppaan puolen tunnin pelin tienoilla. Asialla oli neljä maalia tällä kaudella iskenyt Ala-Myllymäki, jonka tolppakuti näytti osuvan Joel Meroon matkan varrella. Ottelun erotuomarin näkemyksen mukaan tilanteesta ei vihelletty kulmapotkua, vaikka vierasjoukkue selkeästi tilannetta protestoikin. Tolppia lähemmäs maalintekoa ei ensimmäisen puoliajan aikana päästy, ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

HIFK:n valmennus haki uutta taitoa ja virtaa joukkueen peliin suorittamalla kaksi pelaajavaihtoa tauon päättyessä. Auvinen ja Jukka Halme tulivat vaihtoon, ja heidän paikkansa kentällä ottivat Jani Bäckman ja Moshtagh Yaghoubi.

Tauon hengähdyksestä piristynyt HIFK siirtyi ottelussa johtoon 52. peliminuutilla. Tukiainen pääsi ensin itse laukomaan, mutta Ilves-vahti Mika Hilander venyi tilanteessa jalkatorjuntaan. Jatkopallo meni hyvää työtä läpi ottelun tehneelle Fofanalle, jonka esityöstä Tukiainen pääsi kuittaamaan edellistilanteen. Pallo yläriman ja kentän pinnan kautta verkon perukoille, ja tilanne 1-0.

Vierasjoukkue tuli pelissä tasoihin, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vartin verran. Pallo osui puolustustilanteessa liukuvaa Hannu Patrosta käsivarteen, ja päätuomari tuomitsi tilanteesta rangaistuspotkun Ilvekselle. Ala-Myllymäki laukoi pallon HIFK-maalin oikeaan alanurkkaan ohi Arnold Origin, joka aavisti väärin ja heittäytyi tilanteessa vasemmalle.

Ala-Myllymäki iski toistamiseen minuuttia ennen viimeiselle kympille siirtymistä. Felipe Aspegrenin keskitys lähti oikealta boksin rajan tuntumasta, ja pallo Ala-Myllymäen tarkan sijoituksen myötä HIFK-maalin alanurkkaan. Kotijoukkueen kannalta karvas käänne ottelussa jäi ratkaisevaksi, ja Ilves nappasi Helsingistä kolme pistettä mukanaan. Tuloksen myötä HIFK tippuu Veikkausliigan sarjataulukossa seitsemänneksi.

HJK-HIFK Bolt Arenalla sunnuntaina 18.10. kello 16 ja Ilves-FC Inter Ratinan stadionilla sunnuntaina 18.10. kello 16.