AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Haka
4-5-1

14

(0-0)

Yleisöä 1665

HJK
4-3-3
vko.33 // 17.8.2020

Ennakko: FC Haka-HJK

Ennakko: FC Haka-HJK

Kuva: Juha Tamminen

Kauden toinen klassikko pelataan tiistaina Valkeakoskella, kun FC Haka ja HJK kohtaavat toisensa kello 18.30 alkavassa ottelussa.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Bolt Arenalla päättyi heinäkuun alussa Klubin 3-1 voittoon. Kotijoukkueen tilannetta helpotti se, että Hakan Saibaa Keita ajettiin ulos tunnin kohdalla. Klubin maalintekijät olivat Roope Riski, Rasmus Schüller ja Lucas Lingman voiton sinetöineellä vapaapotkuosumallaan. Joukkueet kohtasivat myös ennen Veikkausliigan alkamista Suomen Cupin välierässä, jossa HJK oli parempi maalein 3-2. Klubin osumista vastasivat tuossa pelissä Tim Väyrynenkahdesti ja Riku Riski kerran. Viime viikonloppuna Haka hävisi kotonaan KuPSille 2-4 (1-1).

HJK:n päävalmentaja Toni Koskelan mukaan tiukka ottelutahti pitää ottaa valmistautumisissa huomioon.

- Peli tulee nopeasti viikonlopun jälkeen. Olemme palautelleet ja harjoitelleet kevyesti. Huominen peli ei ole helppo, Haka loi KuPSia vastaan suurin piirtein yhtä paljon maalintekopaikkoja kuin vierasjoukkue. Meidän täytyy pelata tasapainoinen ja fokusoitunut ottelu, jos haluamme Tehtaan kentältä täyden pistepotin, Koskela toteaa HJK:n sivuilla.

Hakan päävalmentaja Teemu Tainio löytääkin tiistaille ainakin yhden Hakan kannalta selkeän etulyöntiaseman.

– HJK pelasi lauantaina. Näin tiiviillä tahdilla mennään, niin näen siinä meillä selkeän edun, kun on yksi päivä huilia enemmän.

Muutoin Tainio luotsaa joukkueensa realistisesti otteluun, mutta kuitenkin tutun luottavaisella asenteella.

– Jos me halutaan HJK voittaa, niin meillä pitää olla se paras päivä ja heillä ehkä vähän heikompi.

Hakan materiaali ei ole se kaikkein levein, mutta positiivista on, että Ville-Valtteri Starckin lisäksi ei muita loukkaantumisia ole ilmaantunut. Maalivahti Jakob Tånnander ei saa pelata lainasopimuksen mukaisesti HJK:ta vastaan, joten maalissa aloittaa Michael Hartmann ja penkillä varalla on nuori Kalle Kohonen.

HJK:n pelaajatilanne on suhteellisen hyvä. Miro Tenholla on pieni rasitusvamma, joka pitää hänet sivussa muutaman viikon. Toisaalta Valtteri Moren on valmis otteluun ja käytettävissä. Matti Peltola on edelleen sivussa.


FC Haka-HJK tiistaina 18.8. Tehtaan kentällä kello 18.30 alkaen.

Lähde: FC Hakan ja HJK:n verkkosivut