AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Honka
3-4-3

12

(1-1)

Yleisöä 841

FC Haka
5-2-3
vko.38 // 26.9.2020

Ennakko: FC Honka-FC Haka

Ennakko: FC Honka-FC Haka

Kuva: Juha Tamminen

FC Honka saa sunnuntain vieraakseen FC Hakan ja kummallakin joukkueella pisteet ovat arvossaan.

Hongan tuoreista hankinnoista kolumbialaishyökkääjä Juan Alegria teki debyyttinsä Veikkausliigassa Turussa 0-0-tasapeliin päättyneessä ottelussa FC Interiä vastaan. Rui Modesto istui vielä koko ottelun penkillä. Yksi mielenkiintoinen seurattava asia illan otteluun onkin, saako kaksikko debyyttinsä kotinurmella.

– Emme pystyneet Inter-pelissä esittämään parasta peliämme. Kaksi viimeisintä ottelua ovat olleet meille hieman hankalia. Täytyy kuitenkin muistaa, että olemme kohdanneet aivan sarjan kärkijoukkueita. Piste Turusta ei tietenkään ollut se mitä lähdimme hakemaan, mutta se on ihan ok suoritus, kommentoi Hongan Demba Savage.

Keskiviikkona Rovaniemen Palloseuralle harmittavan tappion kärsinyt Haka suuntasi katseet nopeasti tulevaan ja vierasotteluun Honkaa vastaan, mikä päättää samalla tiukan rypistyksen Veikkausliigassa ja edessä on tarpeeseen tuleva parin viikon tauko.

– Keskiviikko on nyt unohdettu. Ei oltu siinä parhaimmillaan, eikä saatu onnistumisia. Putsattiin vähän pöytää ja palauduttiin torstaina ja nyt katseet on suunnattu Honkaa vastaan, kertoi päävalmentaja Teemu Tainio.

Isäntien puolustuspeli on ollut toistaiseksi Veikkausliigan parasta, sillä palloa on kaivettu maalista vain yhdeksän kertaa, kun taas valkopaitojen maalista sitä on jouduttu poimimaan täsmälleen neljä kertaa useammin. Positiivisesti ajatellen, Haka on kuitenkin yksi niistä joukkueista, joka on onnistunut 16 ottelussa pallon espoolaisten maaliin iskemään.

Honka ja Haka kohtasivat Valkeakoskella Veikkausliigan avauskierroksella. Haka siirtyi rangaistuspotkusta 1-0 johtoon, mutta Nasiru Banahenen tasoitusmaalin myötä päädyttiin pistejakoon luvuin 1-1.

– Odotan vaikeaa ottelua. Yksikään vastustaja Veikkausliigassa ei ole helppo. Meidän täytyy lähteä sillä mentaliteetilla, että palaamme voittokantaan ja otamme täydet kolme pistettä. Jos pelaamme omaa peliämme ja omalla tasollamme, olen varma että pystymme voittamaan sunnuntaina, Savage sanoo.

Tainio valotti myös hieman, että millaisin ajatuksin Hakan osalta vieraspeliin lähdetään.

– Tiukka rypistys tulossa, sillä kolmas peli molemmille viikkoon. Honka on selvä suosikki, mutta tuomari kun viheltää, niin ei sillä ei ole merkitystä, että kumpi on suosikki. Lähetään hakee hyvää suoritusta ja pistetilin kartutusta.

– Keskittyminen on täysin sunnuntaissa. Tämä yksi peli pitää vielä jaksaa puristaa ja sitten päästään mentaalisesti, sekä fyysisesti vähän huilaamaan.

Hongalta todennäköisesti sivussa on vain Jean Marie Dongou.

Myös Hakan pelaajatilanne on säilynyt hyvänä, sillä poissa loukkaantumisesta johtuen on edelleen vain Ville-Valtteri Starck.


FC Honka - FC Haka Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 27.9. kello 18.30.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, FC Hakan verkkosivut