AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
SJK
5-2-3

01

(0-0)

Yleisöä 2320

FC Lahti
3-4-3
vko.38 // 22.9.2020

Ennakko: SJK-FC Lahti

Ennakko: SJK-FC Lahti

Kuva: Juha Tamminen

SJK on parhaillaan neljän ottelun voittoputkessa ja lähtee tavoittelemaan viidettä perättäistä voittoa kotiotteluun FC Lahtea vastaan.

Vierailija puolestaan on pelannut kuusi viimeistä otteluaan ilman voittoa, mutta sitä ennen se oli kovassa vireessä, hätyytellen jopa kärkisijoja.

Nyt SJK:n ja FC Lahti kohtaavat jännittävässä sarjatilanteessa, vain pisteen erolla toisistaan. SJK on kuudentena ja FC Lahti yhdeksäntenä. Molemmat kamppailevat ylemmän loppusarjan paikoista ja aiempi kohtaaminen Lahdessa päättyi maalittomaan tasapeliin.

– Hyvillä mielin tässä ollaan, hyvien tuloksien jälkeen. Mutta samalla tiedetään, että se seuraava peli on aina se vaikein. Varmasti tulee hankala peli, sillä FC Lahti on semmoinen joukkue, että ensimmäisen puoliajan jälkeen ne monesti vielä johtaa pelejä. Siellä on yllätyksellisiä pelaajia, joilla on joko rutiinia tai sitten ihan vaan nuoruuden intoa. Lisäksi se on tosi aggressiivinen ja pelaava joukkue. Heidän hyökkäyspeli on aika luovaa ja sitä on vaikea puolustaa. Mielenkiintoinen peli on tulossa, kommentoi SJK-päävalmentaja Jani Honkavaara.

– Ei nyt toki pidä liikaa heitä kehuakaan, ja kyllähän me ollaan tällä taustalla otteluun ennakkosuosikki, Honkavaara myöntää.

FC Lahti lähtee kuitenkin otteluun vakaana tavoitteenaan lähteä kotimaktalle voitto taskussa.

- Haluan, että hallitsemme pelitapahtumia, mutta se ei aina tarkoita pallonhallintaa. Vastustajalla on kova vire ja he ovat vahvistuneet etenkin laidoille muutamalla täsmävahvistuksella. Lähdemme hakemaan kolmea pistettä, FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kertoo.

Honkavaaran mukaan SJK:n peli kulkee nyt siihen malliin, että mihinkään korjausliikkeisiin ei ole tarvetta.

– Meidän ei pidä muuttaa mitään, mutta pitää myös kunnioittaa vastustajaa sen verran, että tiedetään, että siellä on hyvä joukkue vastassa, eivätkä he anna mitään ilmaiseksi. Kyllä hekin haluavat oman voitottoman putkensa varmasti katkaista, jatkaa Honkavaara.

Viime ottelussa paluun kentille loukkaantumisensa jälkeen teki Jake Jervis sekä edellisen ottelun varotoimenpiteenä huilannut Niko Markkula. Samalla SJK kierrätti pelaajistoaan, kun kapteeni Mehmet Hetemaj ja Robin Sid saivat huilivuoron. Sid oli ennen FC Inter peliä pelannut kaikissa SJK:n otteluissa. Nyt mukaan odotetaan myös Ariel Tuco Nguekamia, jolla on historiaa juuri vastustaja FC Lahdesta.

SJK:n laitapuolustaja Murilo puolestaan teki debyyttimaalinsa FC Interiä vastaan, vasta kolmannessa ottelussaan ja oli muutenkin kentän hahmoja. Argentiinalainen Emmanuel Ledesma taas on ollut huikeassa vireessä ja hän on pelaamissaan viidessä ottelussa tehnyt SJK:lle kaksi maalia sekä antanut kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Lisäksi hän on ollut aloittamassa paria muuta maalitilannetta sekä järjestellyt tukun maalipaikkoja. Jo nyt voinee sanoa, että Ledesma on ollut merkittävä vahvistus SJK:lle.

– Meillä on tällä hetkellä hyvä pelaajatilanne, joten olemme pystyneet säästelemään joitakin pelaajia. Joka tapauksessa kaikkia pelaajia tarvitaan, koska pelejä tulee niin kovaan tahtiin. Uskon, että meiltä seuraavissa peleissä ratkaisijoita löytyy myös penkiltä, kommentoi Honkavaara pelaajatilannetta.

FC Lahti lähtee Seinäjoelle lähes täydellä miehistöllä. Myös Jean-Christophe Coubronnen pelikielto on kärsitty. Varmasti ottelu jää sivuun vai loukkaantuneilta Tim Martiselta ja Matias Niudalta. FC Lahti lähtee haastamaan kovakuntoista kotijoukkuetta tavoitteenaan täysi pistepotti.

- Meillä on lähes kaikki pelaajat käytettävissämme. Useampi joukkue on pisteen sisällä, joten näissä peleissä testataan myös pään kestävyyttä. Pienet detaljit ratkaisevat ottelut. Meidän pitää pysyä keskittyneinä pienissäkin asioissa yksilöinä ja joukkueena unohtamatta ja kadottamatta meidän omia vahvuuksiamme, Zeneli sanoo.


SJK - FC Lahti OmaSp Stadionilla keskiviikkona 23.9. kello 18.30.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut