AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
5-2-3

02

(0-0)

Yleisöä 920

Ilves
3-5-2
vko.38 // 22.9.2020

Ennakko: IFK Mariehamn-Ilves

Ennakko: IFK Mariehamn-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

Tiukasti paikasta kuuden parhaan joukossa taistelevat IFK Mariehamn ja Ilves kohtaavat keskiviikkona Maarianhaminassa.

Veikkausliigakausi 2020 käynnistyi 1.7. Ilveksen ja IFK Mariehamnin kohtaamisella. Ratinan stadionilla saarelaiset väläyttelivät nopeaa hyökkäystoimintaa ja hieman onnekastakin puolustamista. Vierailijat kävivät kahdesti johto-asemassa, mutta lopulta tupsukorvien viimeistely alkoi sujua ja maalihanat aukesivat rytinällä. 4–3-päättyneessä trillerissä IFK:n verkkoa heiluttivat Lauri Ala-Myllymäki, Jair, Tiemoko Fofana ja Eero Tamminen.

Sittemmin IFK Mariehamnin päävalmentaja Lukas Syberyjski on saanut joukkueensa ennakko-odotuksia kovempaan liitoon. 20 pistettä, maaliero –2 ja 25 tehtyä maalia oikeuttavat seitsemänteen sijaan. Neljä maalia vähemmän viimeistellyt Ilves on niukasti kahdeksantena, joten ottelupari on ennakkoon äärimmäisen tasainen.

– Kieltämättä on tasaista. Voitto tietenkin on mielessä, mutta sanotaan nyt näin, että emme ihan tavoittele samanlaista seitsemän maalin trilleriä, joka oli kauden avauksessa. Nyt voisi ainakin puolustaa paremmin, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss naurahtaa.

Tasaiset lähtökohdat ja taistelu paikasta kuuden parhaan joukossa ei sinänsä tuo välttämättä lisäpuristusta.

- Ei sillä ole väliä, meidän pitää pelata samalla tavalla kuin ketä tahansa vastustajaa vastaan. Kolmea pistettä haetaan, IFK:n Gustaf Backaliden sanoo.

- Tulee kova ottelu kuten kaikki ottelut Veikkausliigassa ovat – paljon kaksinkamppailuja ja taistelua,.

Saarelaisten näkyvimpiä pelaajia ovat olleet mm. maalivahti Oskari Forsman ja hyökkääjäkaksikko Akseli Pelvas – Albion Ademi. Viimeisimpänä syyskuun alussa IFK lainasi Saku Ylätuvan ruotsalaisesta AIK:sta loppukauden mittaisella sopimuksella.

– Joukkueessa on liikehdintää ja mielenkiintoisia suomalaisia kulkee mukana. Ademi on ollut todella hyvässä iskussa. Hienoa nähdä myös Ylätupa pitkästä aikaa tositoimissa. Kyllä siellä taitoa ja vauhtia riittää, Wiss vakuuttaa.

IFK:lta ovat ottelusta varmuudella sivussa loukkaantunut kapteeni Robin Buwalda sekä harjoituksissa tapahtuneesta loukkaantumisesta vielä toipuva Johannes Laaksonen. Aapo Mäenpää ja Yanga Baliso ovat kysymysmerkkejä HIFK-ottelussa tulleiden kolhujan myötä.

Tamperelaisten riveistä puuttuvat varmuudella Eero Tamminen, Janne Saksela ja Baba Mensah. Kauden jokaisessa ottelussa minuutteja kellottaneet Ala-Myllymäki ja Tuure Siira ovat olleet hyvässä vireessä. Kapteeni Mika Hilanderin odotetaan palaavan takaisin tolppien väliin Matias Riikosen siirryttyä FC Kööpenhaminaan. Uudet hyökkääjät Missi Mezu ja Stenio saanevat näytönpaikkoja.

– Tällaista se on, että joku loukkaantuu ja joku palaa vahvuuteen. Nyt olemme saaneet onneksi Ilari Mettälän ja Iiro Järvisen takaisin, joten vaihtoehtoja löytyy yläalueellakin, Wiss toteaa.


IFK Mariehamn - Ilves Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona 23.9. kello 18.30.

Lähde: IFK TV, Ilveksen verkkosivut