AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3

00

(0-0)

Yleisöä 1554

FC Honka
3-4-3
vko.38 // 22.9.2020

Ennakko: FC Inter-FC Honka

Ennakko: FC Inter-FC Honka

Kuva: Juha Tamminen

FC Inter ja FC Honka kohtaavat keskiviikkona ottelussa, jossa kamppaillaan tiukasti sijoituksista sarjataulukon kärkipäässä.

Honka on otteluun lähtiessä Veikkausliigan sijalla neljä, Inter taasen kolmantena, pisteen Honkaa edellä. Keltamustat ovat kuitenkin pelanneet yhden ottelun Interiä vähemmän.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran heinäkuussa, jolloin Tapiolan urheilupuistossa pisteet jaettiin 1-1-tasatuloksella. Interin maalin silloin puski Taiki Kagayama. Talven Suomen Cupin kohtaamisessa Inter oli joukkueista parempi, mutta viime vuoden liigaotteluista kaksi kääntyi Hongan eduksi ja yksi Interin. Interin päävalmentaja José Riveiron mukaan joukkueiden välillä on jonkin verran yhtäläisyyksiä, joista yhtenä samankaltainen kenttäryhmitys.

– Honka pelaa yleensä samankaltaisella järjestelmällä kuin me, joten kentällä on ikään kuin pelaaja vastaan pelaaja -rakenne. Kaksinkamppailujen voittaminen on siis hyvin tärkeää. Honka tunnetusti pitää palloa mielellään ja myös puolustaa pallonhallinnalla. Heillä ei ole kiirettä puhkoa vastustajan muodostelmaa, vaan he väsyttävät vastustajaansa pelityylillään. Toisaalta minusta Honka on tällä kaudella pelannut hieman aiempaa enemmän myös pystysuunnassa, Riveiro arvioi.

Interin kone on hieman yskinyt viime aikoina, sillä viimeisestä viidestä ottelustaan se on onnistunut kasaamaan vain kaksi tasapelipistettä HIFK:ta ja FC Lahtea vastaan. Tappiot se on kärsinyt Turun derbyssä TPS:lle, sekä kahdesti SJK:lle.

Vaikka Interin vire ei juuri nyt ole parhaasta päästä, tietää Hongan Jonas Levänen kuinka vaarallisesta joukkueesta on kyse.

– Varmasti tulee vaikea ottelu. Inter on tasokas ja erittäin hyvin organisoitu joukkue ja kotonaan aina erittäin vahva. He pelaavat aika samanlaista jalkapalloa kuin me, joten pelistä voi ehkä odottaa aikamoista asemasotaa, Levänen kiteyttää.

Honka aloitti syyskuun tappiolla paikallisvastustaja HIFK:lle, mutta sen jälkeen espoolaisten vire on ollut paranemaan päin Ilves- ja RoPS-voittojen myötä. Viimeisimpänä Honka tasasi pisteet sarjakärki HJK:n kanssa. Tuolla tasapelipisteellä Vesa Vasaran valmentama Honka nousi vain yhden pisteen päähän Interistä ennen keskiviikon ottelua. Riveiron mukaan ei ole olemassa mitään taikatemppuja, joilla huonot tulokset voisi hetkessä kääntää.

– Veikkausliiga sarjana on tasainen ja kaikessa on kyse yksityiskohdista. Tällä hetkellä nuo yksityiskohdat ovat olleet meitä vastaan. Pelaamme edelleen hyvällä itseluottamuksella ja nimenomaan nyt on aika näyttää sitä itseluottamusta, Riveiro painottaa.

HJK-ottelun sivuun jättänyt Jean Marie Dongou on todennäköisesti Hongalta sivussa myös keskiviikkona. Muu joukkue on tällä tietoa valmennuksen käytettävissä.

Uudet hankinnat Juan Alegria ja Rui Modesto saivat ensikosketuksensa honkalaiseen jalkapalloon pelaamalla sunnuntaina Honka Akatemian riveissä avausnelivitosen FC Viikinkejä vastaan.

Interin pelaajatilanteen osalta Rick Ketting on kärsinyt pelikieltonsa ja on jälleen valittavissa kokoonpanoon. Nyt vuorostaan Timo Furuholmin paikka on pelikentän sijaan VIP-isännän haastattelussa korttitilin täytyttyä. Furuholmin lisäksi vain Roope Kantola on varmuudella Honka-ottelusta sivussa. Esimerkiksi viime viikolla harjoituksia kirjoitusten takia väliin jättänyt Elias Mastokangas saatetaan jälleen nähdä kokoonpanossa.


FC Inter – FC Honka keskiviikkona 23.9. kello 18.30 Veritas Stadionilla.

Lähde: FC Interin verkkosivut, FC Hongan verkkosivut