4-4-2
vko.37 // 19.9.2020

IFK Mariehamn nousi takaa tasoihin (HIFK-IFK Mariehamn 2-2)

HIFK ja IFK Mariehamn tasasivat pisteet maalein 2-2 lauantaina Bolt Arenalla.

HIFK oli pitkään voitossa kiinni, mutta IFK Mariehamnin kaksi pikamaalia ottelun loppupuolella tasoittivat loppunumerot.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo kymmenennellä peliminuutilla. Sakari Tukiainen otti selkä kohti vastustajan maalia pallon haltuun ilmasta juuri rangaistusalueen rajalla, josta hän päällään pelasi pallon keskustaan. Syötön vastaanotti Vitinho, joka laukoi pallon vasemmalla jalalla IFK Mariehamnin Oskari Forsmanin selän taakse. Maali oli brasilialaishyökkääjälle kauden toinen.

Ahvenanmaalaisjoukkueelle avautui oiva paikka tasoitukseen viitisen minuuttia myöhemmin. Hiljattain joukkueen riveihin liittynyt Saku Ylätupa leikkasi keskelle oikealta laidalta aina vetopaikkaan saakka. HIFK-toppari Joel Mero oli laukauksen tiellä, ja tilanteesta tuli kulmapotku vierasjoukkueelle. Vieraat eivät kuitenkaan onnistuneet hyödyntämään kulmaa, vaan tilanne tulostaululla säilyi muuttumattomana.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Vitinho järjesti hyvännäköisen hyökkäystilanteen yhdessä Joel Mattssonin kanssa. Avausmaalin iskenyt Vitinho tarjoili laidalta Mattssonille, joka ei kuitenkaan päässyt laukomaan suoraan syötöstä. Maarianhaminalaislähtöinen Mattsson jatkoi oikealle ja pyöritti lopulta vastustajan puolustusta sillä seurauksella, että pallo meni heidän kauttaan päätyrajasta yli. Sakari Mattila antoi tilanteesta syntyneen kulmapotkun, jonka vieraat kuitenkin ilman sen suurempia vaivoja onnistuivat siivoamaan keskialueen puolelle.

Ottelun 39. peliminuutilla HIFK:n johto kasvoi kahden maalin mittaiseksi. Kapteeninnauhaa kantanut Jukka Halme pelasi pallon Mattssonille vasemmalle laidalle, ja nuorukainen lähti juoksemaan keskustan suuntaan. Mattsson laittoi upean keskityksen menemään kohti takatolppaa, josta Riku Selander vielä syötti pallon ohi Forsmanin John Fagerströmille. Hyökkääjällä oli helppo työ iskeä uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin tyhjään maaliin. Fagerströmin maalin myötä tauolle mentiin tilanteessa 2-0.

Kymmenen minuuttia tauon päättymisen jälkeen HIFK sai tilaisuuden illan kolmannen maalin tekemiseen. IFK Mariehamnin puolustus sekoili ja Tukiainen pääsi yksin etenemään kohti Forsmania. Hän harhautti vielä vastustajan maalivahdin, mutta laukoi pallon ohi maalin sen vasemmalta puolelta.

Varmasti HIFK:n hallussa ollut ottelu sai uuden käänteen viimeisen vartin käynnistyttyä. Vierasjoukkue tuli maalin päähän ottelun 77. peliminuutilla, kun kapteeni Gustaf Backaliden laukoi pallon tarkasti HIFK-maalin vasempaan alanurkkaan. Hetkeä myöhemmin vieraat tarjosivat HIFK:lle lisää kylmää kyytiä, sillä Akseli Pelvas tasoitti ottelun kaksi minuuttia edellisen maalin jälkeen.

Lopussa kotijoukkueelle tarjoutui vielä tilaisuus napata kolme pistettä, kun Tukiainen pelasi pallon kohti takatolppaa, jonne kentälle hetkeä aiemmin tullut Foday Manneh oli liukumassa. Gambialainen oli piirun verran myöhässä, eikä saanut ohjattua palloa verkon perukoille. Tämä tarkoitti sitä, että pisteet tasattiin 2-2 -lopputuloksen myötä.

SJK – HIFK maanantaina 28.9. kello 18.30 OmaSp Stadionilla.ja IFK Mariehamn - Ilves keskiviikkona 23.9. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla.

Lähde: HIFK:n verkkosivut