AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HIFK
4-5-1

22

(2-0)

Yleisöä 1425

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.37 // 18.9.2020

Ennakko: HIFK-IFK Mariehamn

Ennakko: HIFK-IFK Mariehamn

HIFK ja IFK Mariehamn iskevät yhteen lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK saa kauden kahdeksannessa kotiottelussaan vastaansa Veikkausliigan toisen IFK-seuran, kun Helsingin ja Maarianhaminan IFK:t lauantaina iskevät yhteen Bolt Arenalla klo 17.00. Viidentenä oleva HIFK on IFK Mariehamnia neljä pistettä edellä Veikkausliigan sarjataulukossa, jossa ahvenanmaalaiset ovat seitsemäntenä tasapisteissä FC Lahden kanssa.

IFK Mariehamnin kausi on pitänyt sisällään monenlaisia vaiheita, sillä se on sisältänyt niin runsasmaalisia voittoja kuin useamman maalin tappioitakin. Joukkueella on ennen lauantaista Kamratmöte-peliä allaan kaksi tasapeliä FC Lahtea ja Turun Palloseuraa vastaan. Ahvenanmaalaiset kävivät viimeksi Helsingissä kolme viikkoa sitten, jolloin joukkue joutui lähtemään kotimatkalle jalkapallolle hyvin epätyypillinen lopputulos mukanaan. HIFK:n paikallisvastustaja HJK murskasi IFK Mariehamnin peräti 6-1 elokuun viimeisenä sunnuntaina.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo kertaalleen tämän kauden Veikkausliigassa. HIFK haki heinäkuun lopussa täydet pisteet Maarianhaminasta lukemin 0-3 Luís Henriquen, Adama Fofanan ja Jabar Sharzan maaleilla.

HIFK:n vahva vire ei ollut jäänyt IFK Mariehamnilta huomaamatta ja muistissa on toki "kamratderbyssa" kotona HIFK:lle kärsitty selvä 0-3-tappio.

- Tämä on ilman muuta iso haaste meille. HIFK:lla on takana tukku otteluita, joissa he ovat ottaneet hyviä tuloksia lähtökohtaisesti kovempia joukkueita vastaan. HIFK on myös joukkue, jolla riittää laatua kaataa hyviä joukkueita, IFK Mariehamnin päävalmentaja Lukas Syberyjski sanoo.

Syberyjski luottaa kuitenkin omiinsa ja vinkkaa, että joku ässä saattaa hihasta löytyä.

- Uskon että meillä on sellainen, Syberyjski virnistää paljastamatta enempää.

HIFK:n osalta lauantain IFK Mariehamn-ottelu on jo kolmas Veikkausliigaottelu kymmenen päivän sisällä. Joukkue kaatoi HJK:n maalein 4-3 viime viikon torstaina, jonka jälkeen tuloksena oli maaliton tasapeli FC Interiä vastaan maanantaina. Nyt vastaan asettuu joukkue, joka tarvitsee pisteitä pysyäkseen mukana taistelussa sijoituksesta kuuden parhaan joukossa.

– IFK Mariehamn pitää palloa, pelaa 3-4-3-muodostelmalla hyökkäyksessä ja sitten hieman eri tavalla puolustuksessa. He rakentavat peliä samantyylisesti kuin meidän kolme edellistäkin vastustajaa (FC Honka, HJK ja FC Inter). Uskon, että edessämme on jälleen aika samanlainen ottelu, HIFK:n Joel Mattsson sanoo seuran sivuilla.

Albion Ademin erinomaiset peliesitykset tällä kaudella eivät ole jättäneet ketään kylmäksi, ja Mattsson kertoo tuntevansa hyvin entisen huonekaverinsa (alle 19-vuotiaiden EM-kisat kesällä 2018) pelaajaprofiilin.

– Hän on todella mukava tyyppi. Olemme pelanneet yhdessä maajoukkueessa muutamien vuosien aikana, joten tunnen hänet aika hyvin. Hienoa, että hänellä nyt menee hyvin, etenkin kun hänellä oli aika pitkä loukkaantuminen viime vuonna. Kentällä hän on vahva 1v1-tilanteissa, tykkää leikata sisään ja laukoa. Hänellä on erittäin hyvä laukaus, Mattsson sanoo Ademista.

Moshtagh Yaghoubi ja Jani Bäckman huilaavat IFK Mariehamnia vastaan, sillä molempien korttitilit täyttyivät FC Interiä vastaan maanantaina.

IFK:n loukkaantumistilanteessa ei ole suuria muutoksia. Edellisottelusta sivussa ollut Johannes Laaksonen sekä Kalle Taimi harjoittelivat omatoimisesti perjantaina ja kummankin pelaaminen on pieni kysymysmerkki.


HIFK-IFK Mariehamn lauantaina 19.9. Bolt Arenalla kello 17.00 alkaen.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, Ålandstidningen