AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Honka
3-4-3

00

(0-0)

Yleisöä 1800

HJK
4-3-3
vko.37 // 19.9.2020

Ennakko: FC Honka-HJK

Ennakko: FC Honka-HJK

Jean Marie Dongou iski Hongan maalin viimeksi HJK:ta vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigakauden toinen metroderby pelataan sunnuntaina, kun FC Honka isännöi HJK:ta jo alkuiltapäivästä kello 13.00 alkaen pelattavassa kamppailussa.

Honka pääsee otteluun kahden ottelun mittaisessa voittoputkessa. Syyskuun alussa HIFK:lle kärsityn kauden avaustappion jälkeen keltamustat ovat kaataneet Ilveksen kotona 3-2 ja viimeisimpänä RoPS:n vieraissa 3-1. Rovaniemellä maalinteossa Hongalta onnistuivat Mac Kandji, Tapio Heikkilä, sekä Jean Marie Dongou.

– RoPS-peli oli meiltä hyvä ottelu. Tottakai täytyy ottaa huomioon, että heillä on ollut vaikea kausi, mutta pystyimme toteuttamaan asioita joita halusimme ja esiinnyimme varsin hyvin, kiteyttää Hongan puolustaja Konsta Rasimus.

– HJK on tietenkin aivan erilainen vastustaja, kun RoPS. Odotettavissa on varmasti erittäin kova ottelu ja joudumme tekemään varmasti täyden päivätyön pisteiden eteen.

HJK:n valmistautuminen sunnuntain Honka-matsiin on sujunut tiiviimmän otteluputken jälkeen rauhallisissa merkeissä. Harjoitukset on vedetty koko joukkueen voimin.

– Pitkästä aikaa koko joukkue on ollut kasassa, ja pari harjoitusta tähän viikkoon on mahtunut. Sitä ennen oli maaottelutauko ja pelasimme tiiviisti. Nyt on ollut vähän rauhallisempi viikko, toteaa HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Honka on Klubille tuttu vastustaja, ja molemmat joukkueet tuntevat toisensa erittäin hyvin. HJK on kohdannut Hongan jo kolme kertaa tämän vuoden aikana.

– Pelaajat ovat toisilleen hyvin tuttuja jopa aikojen takaa. Sillä tavalla tuskin mitään älyttömän paljon uutta ja yllättävää kumpikaan pystyy keksimään, toteaa Koskela.

Honka ja HJK ovat kohdanneet kerran aiemmin tällä kaudella. Töölön Bolt Arenalla päädyttiin tasaisen kamppailun jälkeen pistejakoon lukemin 1-1.

– Voimme tottakai ammentaa siitä kohtaamisesta oppia sunnuntaille, mutta täytyy kuitenkin muistaa, että kyseisestä pelistä on jo jonkin verran aikaa. Meidän pitää tutkia huolella myös HJK:n pelissään sen jälkeen tekemiä muutoksia, jotta olemme valmiita. Luottavaisin mielin voimme lähteä otteluun, mutta helpolla emme pisteitä tule saamaan, Rasimus sanoo.

Honka pääsee lähtemään otteluun hyvästä tilanteesta, sillä varmoja poissaoloja keltamustilla ei ole.

HJK:n pelaajatilanne on tällä hetkellä hyvä. Miro Tenho on kuntoutunut, ja hänellä on ensimmäinen täysi harjoitusviikko takana. Rasmus Schüller on saanut yhden harjoitusviikon lisää loukkaantumisen jälkeen. Ferhan Hasani on vielä sivussa, kuten myös pitkäaikaistoipilaat Matti Peltola ja Santeri Väänänen.

– Ferhanin kuntoutuminen on sujunut odotettua hitaammin. Hän on joukkueelle tärkeä pelaaja, joten haluamme edetä hänen kanssaan maltillisesti, toteaa Koskela.


FC Honka - HJK Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 20.9. kello 13.00.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, HJK:n verkkosivut