AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
RoPS
4-5-1

13

(0-2)

Yleisöä 1020

FC Honka
3-4-3
vko.36 // 11.9.2020

Ennakko: RoPS-FC Honka

Ennakko: RoPS-FC Honka

Kuva: Juha Tamminen

FC Honka matkaa lauantaiksi kohti napapiiriä ja RoPS-ottelua. Kamppailua voi seurata myös vapaasti katsottavalta JIM-kanavalta.

FC Honka on hävinnyt tällä kaudella vastan yhden ottelun, mutta toisaalta he ovat voittaneet ainoastaan viisi. Honka on pallonhallintajoukkue. Sen syöttömäärät ovat Veikkausliigassa toiseksi suurimmat heti HJK:n jälkeen. Vesa Vasara haluaa pelata varmaa peliä, ja ehkä juuri se näkyy myös tilastoissa.

Honka on tehnyt ainoastaan 15 maalia, joka on mitalikandidaatille huomattavan vähän, mutta toisaalta he ovat myös päästäneet ainoastaan 8 maalia, joka on ylivoimaisesti vähiten koko Veikkausliigassa.

- Hongalla on selkeä pelitapa. He ovat tiiviita puolustussuuntaan, RoPS:n kapteeni Eetu Muinonen arvioi RoPS:n sivuilla.

- He ovat pelanneet pitkään Vesa Vasaran alaisuudessa, ja on hyvinkin ennakoitavissa, kuinka Honka tulee pelaamaan. Silti he tekevät sen niin hyvin, että moni joukkue on ongelmissa heitä vastaan.

Hongan puolustuskalusto koki merkittävän menetyksen pitkäaikaisen keskuspuolustaja Robert Ivanovin siirryttyä pari viikkoa takaperin Puolan pääsarjaan. Silti espoolaisilla on edelleen laittaa jokaiselle paikalle laadukkaita ja kokeneita pelaajia.

RoPS ja Honka ovat kohdanneet tämän kauden Veikkausliigassa jo kertaalleen Tapiolan Urheilupuistossa. Tuolloin RoPS kärsi yhden kauden lukuisista yhden maalin tappioista Borjas Martinin rangaistuspotkuosumalla.

Vaikka RoPS hävisi edellisen ottelunsa Kuopiossa, saatiin Savosta matkaan myös positiivisia tuliaisia. Youness Rahimi ja Aleksandr Kokko ovat jälleen pelikunnossa. Vaikka kumpikaan ei ole vielä täydessä 90 minuutin kunnossa, toi Rahimin ja Kokon vaihto kentälle toisella puoliajalla välittömästi piristysruiskeen. Vesa Tauriaisella on jälleen käytössään vaihtoehtoja myös hyökkäyspäähän.

Honka palasi viime ottelussaan HIFK:lle kärsityn 0-1 tappion jälkeen takaisin voittokantaan, kun se kaatoi Ilveksen kotonaan 3-2. Keltamustien avausmaalin ottelussa iskenyt Mac Kandji pelasi ensimmäisen täyden ottelunsa loukkaantumisesta kuntouduttuaan.

– Ensimmäinen ysikymppinen loukkaantumisen jälkeen tuntui tottakai hyvältä. Loukkaantumisen jälkeen tarvitsee aina minuutteja päästäkseen takaisin vireeseen. Onneksi sain tehtyä maalinkin aivan alussa, se auttoi, Kandji kommentoi.

Honka oli Ilvestä vastaan 1-2 tappiolla vielä viitisentoista minuuttia ennen loppua, mutta Javi Hervasin ja Borjas Martinin maalit käänsivät voiton keltamustille.

– Ansaitsimme mielestäni voiton siitä ottelusta. Kun olet häviöllä ja tulet rinnalle ja ohi, sellaiset voitot tuntuvat aina erityisen hyvältä. Teimme joukkueena kovasti töitä ja lopulta saimme siitä palkinnon. Pelin jälkeen niin koko joukkueesta kuin taustoistakin näki, kuinka tärkeä tämä voitto meille oli. Tälläiset voitot ovat koko kauden suhteen erittäin tärkeitä, Kandji sanailee.

RoPS:lle kausi on ollut vaikea. Joukkue löytyy otteluun lähtiessä sarjan viimeiseltä sijalta, eikä se ole voittanut vielä otteluakaan. Hakaa ja Ilvestä vastaan pelattujen tasapelien myötä kasassa on kaksi sarjapistettä.

Honka ja RoPS ovat kohdanneet kuluvalla kaudella jo kerran. Tapiolan urheilupuistossa Honka oli vahvempi Borjas Martinin laukomalla rangaistuspotkumaalilla lukemin 1-0.

– Tässä sarjassa ei voi aliarvioida yhtään joukkuetta. RoPS on parempi joukkue mitä tulokset näyttävät. Kohtasimme heidät tosiaan jo kerran ja voitimme vain 1-0. Heilläkin oli siinä pelissä omat paikkansa. Meidän täytyy olla valmiina taistelemaan koko ysikymppinen, jos haluamme pisteet mukaamme, Kandji sanoo.

Hongalta sivussa ottelusta on varmasti Nasiru Banahene. Muutaman pelaajan pelikunto selviää vasta lähempänä ottelua.


RoPS – FC Honka Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 12.9. kello 17.00.

Lähde: RoPS:n ja FC Hongan verkkosivut