AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
5-2-3

22

(0-1)

Yleisöä 840

FC Lahti
4-3-3
vko.36 // 8.9.2020

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Lahti

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Lahti

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti matkaa maaottelutauon jälkeen Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraaksi.

Ennen taukoa Lahti kohtasi kotonaan FC Interin ja vauhdikas ja värikäs ottelu päättyi 2-2-tasatulokseen. Lahtelaisten maaleista vastasivat Eemeli Virta ja Jasin Assehnoun. Molemmat miehistä olivat maalien lisäksi muutenkin pelipäällä.

Maaottelutauolla Lahti vahvistui siirtoikkunan viimehetkillä laitapelaaja Arlind Sejdiulla ja maalivahti Salifu Senghorella. Myös MYPAssa lainalla ollut Lassi Forss palasi FC Lahden riveihin. Maajoukkuetehtävissä olivat Forssin ja Sejdiun lisäksi Pyry Lampinen ja Jasin Assehnoun. Assehnoun on maajoukkueen mukana vielä tiistaina ja liittyy muun joukkueen mukaan vasta saarella.

Ahvenanmaalle Lahti lähtee hieman vajaamiehisenä. Poissa ovat varmasti pelikieltoiset Dimitry Imbongo ja Jean-Christophe Coubronne. Lisäksi ottelu jää väliin varmasti väliin Tim Martiselta. Kysymysmerkkejä on ilmassa vielä paljon, sillä muun muassa Mikko Viitikon ja Patrick Rakovskyn pelikunto on vielä arvoitus.

IFK Mariehamn puolestaan koki pahan takaiskun, kun joukkueen kapteeni Robin Buwalda loukkaantui maanantaina ja on pidempään poissa. Aapo ja Niilo Mäenpää Sekä Saku Ylätupa puolestaan palaavat riviin vasta viime tingassa tiistaisen U21 EM-karsintaottelunjälkeen. "Grönvittillä" on alla peräti 1-6-tappio HJK:n vieraana, joten Lukas Syberyjskin miehistö tulee kotiylsiön eteen varmasti sisuuntuneena.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli haluaa joukkueensa jatkavan Inter-pelin ensimmäisen jakson virettä.

- Meillä on muutama poissaolo ja joudumme kierrättämään pelaajia hieman. Meillä oli maajoukkuetauon aikana neljä päivää vapaata ja se toivottavasti on auttanut joukkuetta. Edessämme on vaikea vieraspeli ja lähdemme reissuun aikaisemmin, jo tiistaina. Ahvenanmaalle siirrymme keskiviikkona niin pirteinä kuin mahdollista. Toivottavasti jatkamme sellaista peliä, jota Inter-ottelun ensimmäinen jakso oli, Zeneli miettii.


IFK Mariehamn - FC Lahti Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona 9.9. kello 18.30.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, FC Lahden verkkosivut