3-4-3
vko.36 // 9.9.2020

FC Honka voittoon värikkäässä kamppailussa (FC Honka-Ilves 3-2)

Honka piti pisteet kotonaan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka ja Ilves tarjosivat Tapiolan urheilupuiston keskiviikkoillassa jännittävän kamppailun sarjapisteistä, josta ei draamaa puuttunut. Lopulta keltamustat nousivat takaa-ajoasemasta voittoon loppulukemin 3-2.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja avausmaali nähtiin jo viidennellä peliminuutilla. Mac Kandji pääsi karkaamaan läpiajoon, kiersi Ilves-vahti Mika Hilanderin ja viimeisteli varmasti kauden avausmaalillaan Hongan 1-0 johtoon.

Kauaa ei Honka kuitenkaan saanut johtoasemastaan nauttia. Viisi minuuttia avausmaalista Tiemoko Fofana pääsi onnekkaasti tuikkaamaan Ilveksen tasoihin.

Honka loi seuraavan maalipaikan 20. minuutilla. Henri Aallon keskitys putosi maalin edustalle, mutta Kandji eikä Demba Savage saaneet palloa verkkoon. Ottelua jatkettiin Hongan kulmapotkulla. Hetkeä myöhemmin Savage pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta Hilander pääsi pallon eteen.

Ottelun 27. minuutilla Tuure Siira laukoi terävästi kohti alakulmaa, mutta Tim Murray oli hereillä ja venytti pallon tielle. 39. minuutilla Lauri Ala-Myllymäen laukaus meni puolisen metriä ohi Honka-maalin ja tauolle siirryttiin lopulta tasatilanteessa 1-1.

Honka sai pallon maaliin 50. minuutilla, kun Kandji puski Borjas Martinin keskityksen verkkoon. Tilanne kuitenkin tuomittiin paitsioksi. Seuraavasta tilanteesta Ilves hyökkäsi vaarallisesti vastaan, mutta Joona Veteli ei saanut suunnattua laukaustaan kohti Honka-maalia.

Ilves siirtyi ottelussa johtoon 53. minuutilla. Tiemoko Fofana keskitti ja hyökkäykseen mukaan noussut toppari Diogo Tomas ohjasi pallon verkkoon. Hongan takaa-ajo tuotti tulosta, kun kello näytti 75. peliminuuttia. Javi Hervasin kulmapotku upposi etukulmasta sisään ja lukemiksi 2-2.

Honka ei tasatilanteeseen tyytynyt, vaan jatkoi saman tien painostustaan. Se palkittiin kaksi minuuttia myöhemmin. Kandji pudotti pallon boksin rajalle, josta Borjas Martin laukoi sen aivan maalin yläkulmaan ja Hongan 3-2 johtoon.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten Honka palasi yhden tappion jälkeen jälleen voittokantaan loppulukemin 3-2.

RoPS-FC Honka Rovaniemen keskuskentällä lauantaina 12.9. kello 17.00 ja Ilves-HJK Ratinan stadionilla sunnuntaina 13.9. kello 18.30.