AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Honka
4-3-2

32

(1-1)

Yleisöä 758

Ilves
3-4-3
vko.36 // 8.9.2020

Ennakko: FC Honka-Ilves

Ennakko: FC Honka-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

FC Hongan kausi Veikkausliigassa jatkuu huomenna keskiviikkona, kun vieraaksi saapuu Ilves Tampereelta.

Ilveksellä ja Hongalla oli viimeisin ottelu 1. syyskuuta. Tamperelaiset kellistivät vieraissa pelatussa Pirkanmaan derbyssä FC Hakan riemukkaasti 2–0. Espoolaiset hävisivät kotonaan pääkaupunkiseudun kilpakumppanille HIFK:lle 0–1.

Viimeksi kaksi maalia iskeneen ja tulikuumassa vireessä olevan Ilari Mettälän lisäksi onnistumisia on tullut laajalla rintamalla. Kapteeni Mika Hilanderilla on alla vakuuttava nollapeli. Miska Rautiola teki hyvän debyytin pääsarjatasolla ja Juho Pietolalle merkattiin ensimmäinen paikka avauskokoonpanossa. Eero Tammisella on kasassa neljä maalisyöttöä, jolla pääsee jaetulle kärkisijalle koko liigassa.

– Meillä oli tiukka ottelu- ja harjoitusrupeama. Viikonloppuvapaat on nyt vietetty ja maajoukkueleiritykset myös pikkuhiljaa. Ollaan taas valmiita syksyn koitoksiin, päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo.

– Loukkaantumistilanne on kuitenkin yhä kimurantti. Muutama pelaaja on tervehtymään päin, muutama taas otti uudelleen takapakkia. Jair on pelikiellossa, mutta muuten kokoonpano elää vielä.

Honka siis koki viime kierroksella kauden ensimmäisen tappionsa Veikkausliigassa, kun HIFK haki täyden pistepotin Tapiolasta luvuin 0-1. Keltamustat hallitsivat ottelua, mutta HIFK:n tiukan puolustuksen murtaminen ei onnistunut.

– Pelasimme tappiosta huolimatta ihan hyvän ottelun. Teimme muutaman pahan virheen, joista yhdestä HIFK pääsi rokottomaan. Muuten olimme hallitsevampi osapuoli. Meillä oli monia hyviä tilaisuuksia päästä hyville maalintekopaikoille, mutta viimeiset ratkaisumme eivät olleet tarpeeksi laadukkaita. On tietenkin aina turhauttavaa, kun ei onnistu hallinnasta huolimatta maalinteossa.

- Meidän täytyy vielä terävöittää pelaamistamme viimeisellä kolmanneksella. Toki HIFK puolusti myös hyvin alhaalta ja silloin on aina haastavaa rikkoa vastustajan linjoja. Loppua kohdin turhauduimme tehottomuuteemme, eivätkä kaikki pelin osa-alueet eivät toimineet enää niin hyvin, kommentoi Hongan päävalmentaja Vesa Vasara.

Molemmat joukkueet keikkuvat sarjataulukon ylemmällä puolikkaalla 19 pisteellä. Honka on paremman maalieronsa turvin neljäntenä, Ilves puolestaan kuudentena.

– Sarja on tasainen. Olemme paljon puhuneet siitä, että tarvitsemme jatkuvuutta otteisiin. Meillä on kaksi voittoa alla hyvien esitysten jälkeen. Totta kai se lisäää itseluottamusta ja halua jatkaa voittoputkea, Wiss toteaa.

Hongalta varmasti sivussa on ainoastaan Nasiru Banahene.


FC Honka - Ilves Tapiolan urheilupuistossa keskiviikkona 9.9. kello 18.30.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, Ilveksen verkkosivut