AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

61

(4-1)

Yleisöä 1696

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.34 // 29.8.2020

Ennakko: HJK-IFK Mariehamn

Ennakko: HJK-IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

HJK ja IFK Mariehamn kohtaavat sunnuntain ainoassa Veikkausliigaottelussa Helsingissä.

Vastakkain on kaksi kovavireistä joukkuetta. HJK nousi torstain 2–0-kotivoitolla SJK:sta Veikkausliigan kärkeen kahden pisteen erolla ennen FC Interiä.

Viidentenä sarjassa olevat maarianhaminalaiset ovat myös hyvässä vireessä. Viimeisestä viidestä pelistään IFK on voittanut neljä. Oiva tahti sai alkunsa elokuun alusta, kun joukkue kukisti FC Interin kotonaan 2-0. Joukkueen ainoa tappio elokuun aikana on tullut vieraissa KuPSille 1-2. Ahvenanmaalaisten riveissä pelaa myös Veikkausliigan tämän hetken paras maalintekijä Albion Ademi.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela odottaa tiukkaa kamppailua.

– Vastakkain ovat Veikkausliigan kuntopuntarin kaksi parasta joukkuetta. Erinomaisessa vireessä oleva Ademi on ollut tärkeä pelaaja joukkueelleen, vaarallinen ja tehokas, Koskela sanoo.

HJK vieraskentällä on ollut IFK Mariehamnille melkoinen peikko. Vuosien varrella matkaan ei ole irronnut yhtäkään voittoa – lukuun ottamatta viime syksynä eurolopputurnauksessa jatkoajalla napattua voittoa. IFK-luotsi Lukas Syberyjski ei kuitenkaan innostu altavastaajan asemasta puhumisesta.

- On niin pahuksen helppoa luoda tästä Daavid vastaan Goljat -asetelma. Minä en kuitenkaan osta sitä, se tuntuu kovin väsyneeltä näkökulmalta, Syberyjski toteaa.

- Kentällä meillä on täsmälleen samat lähtökohdat kuin heilläkin. Me lähdemme sinne kamppailemaan pisteistä.

Menneeseen ei myöskään paljon katsele Koskela - ainakaan pidemmällä tähtäimellä.

- Meillä on kahdeksas peli kuukauden sisällä, mikä sekin on syytä ottaa huomioon. Tästä lähtökohdasta on erityisen tärkeää löytää oikea henkinen vire, jotta pystymme pelaamaan tasapainoisen 90-minuuttisen, ja päätämme kuukauden tyylikkäästi, Koskela arvioi.

IFK:lla on alla komea 4-0-voitto RoPS:sta varsin suvereenilla esityksellä. Täysin samanlaista esitystä tuskin Helsingissä nähdään, mutta perusperiaatteet IFK:n pelaamisessa ovat selvät.

- Pelimme luonteeseen kuuluu pelata ylöspäin. Riippuu kuitenkin voimasuhteista – pelaaminen niin korkealla kuin mahdollista voi näyttää erilaiselta riippuen vastustajasta. Tavoitteemme on kuitenkin olla niin eteenpäin suuntautuneita kuin voimme, Syberyjski sanoo.

Loukkaantumisten vuoksi HJK:n kokoonpanosta puuttuvat edelleen Matti Peltola ja Santeri Väänänen. Sen sijaan Eetu Vertainen on pelikunnossa ja valmennuksen käytettävissä. Ferhan Hasanin ja Rasmus Schüllerin kanssa edetään päivä kerrallaan, ja Miro Tenhon odotetaan palaavan vahvuuteen maajoukkuetauon jälkeen.

IFK Mariehamnilta on varmuudella sivussa edelleen loukkaantuneena oleva Yanga Baliso.


HJK - IFK Mariehamn Bolt Arenalla sunnuntaina 30.8. kello 18.30.

Lähde: HJK:n verkkosivut, Ålandstidningen