AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
SJK
3-4-3

21

(1-0)

Yleisöä 1885

RoPS
5-3-2
vko.34 // 29.8.2020

SJK otti arvokkaat pisteet (SJK-RoPS 2-1)

SJK otti arvokkaat pisteet (SJK-RoPS 2-1)

Kuva: Juha Tamminen

SJK nappasi kauden toisen voittonsa kaatamalla lauantaina RoPS:n kotonaan maalein 2-1 (1-0).

Ottelu oli samalla SJK:n yhteisöllisyysottelu, jossa kunnioitettiin seuran perustaneita seuroja ja Seinäjoen kaupunkia. Olikin sopivaa, että voittomaalin pelissä teki Seinäjoella syntynyt ja kasvanut, SJK:n oma kasvatti, Joonas Lepistö. Maali oli samalla 22 vuotta juuri tänä kesänä täyttäneen Lepistön uran ensimmäinen pääsarjassa. SJK:n maalinteon aloitti kapteeni Mehmet Hetamaj. Lisäksi maalivahti Jesse Öst torjui ottelussa rangaistuspotkun.

Ensimmäisen vedon pelissä sai ensimmäistä esiintymistä OmaSp Stadionilla tehnyt Manu Ledesma, joka veti kaukaa kohti etuyläkulmaa. Mutta ei kuitenkaan maaliin. Myös toinen uusi pelaaja, Jake Jervis pääsi esittelemään taitojaan heti ensimmäisen vartin aikana, kun hän koitti maalintekoa komealla saksipotkulla. SJK oli tullut peliin todella hyvin ja vei peliä mielin määrin. RoPS ei päässyt SJK:n prässin alta edes keskialueelle.

Lopulta avausmaali tuli kuitenkin erikoistilanteesta. Ledesma antoi kulma potkun oikealta ja sen puski takatolpalta maalin eteen Tero Mäntylä. Ja siellä sen jatkoi sisään SJK-kapteeni Mehmet Hetemaj, niin ikään puskeemalla. Tuuletuksissa näki koko joukkueen itseluottamuksen palanneen. Niin tunteikkaat ne olivat.

Parikin kertaa SJK-pelaajaa rikottiin boksissa siihen malliin, että joku toinen tuomari olisi voinut pallon ehkä laittaa pilkulle. Varsinkin tilanne missä Tuco kaadettiin jalasta vetämällä, eikä vihellystä kuulunut, sai yleisön käymään kuumana. Peli kuitenkin jatkui ja SJK oli tehdä lisämaalin reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Serge Atakayin hyvä keskitys löysi Jervisin aivan maalin edessä, mutta RoPS-maalissa nuori Matias Niemelä esitti paraatitorjunnan aivan maaliviivalta. Tauolle mentiin 1-0 SJK:n johdossa.

Toisen puoliajan alkuun RoPS sai erotuomari Mikko Juusolalta rangaistuspotkun, kun hän näki Mehmet Hetemaj'n rikkoneen boksissa Joonas Vahteraa. Hetemaj sai myös kortin, ja Juusola ei pahemmin yleisöstä kavereita kerännyt. Joka tapauksessa pallo pilkulle ja Vahtera sitä antamaan. SJK-maalivahti Jesse Öst aavisti vedon oikeaan nurkkaan ja nappasi pallon syliinsä.

Ensimmäinen SJK-tilanne tuli vaihdosta Jervisin tilalle tulleelle Joonas Lepistölle hekeä myöhemmin. Lepistö pääsi leikkaamaan boksiin vasemmalta laidalta, mutta sijoitus meni tällä kertaa ohi maalin. Tunnin kohdalla Lepistö kuitenkin iski SJK:n 2-0 johtoon, tehden samalla uransa ensimmäisen Veikkausliiga-maalin. Maali lähti Tucon hyvästä laukauksesta kohti etuyläkulmaa, ja RoPS-vahti torjui vain vaivoin. Pallo kuitenkin tipahti takatolpalle torjunnasta ja sinne Lepistö ehti ensimmäisenä päineen väliin.

SJK:lle oli useampikin paikka tehdä ottelun kolmas maali, mutta niin vain RoPS pääsi peliin mukaan, tehtyään 75.peliminuutilla kavennusosuman. Maali tuli erikoistilanteen jälkeen, kun useampi SJK-pelaaja meni samaan palloon. Pallo tippui boksin vastakkaiselle kulmalle, ja sieltä ruuhkan takaa Tuomas Kaukua pääsi vetämään pallon alakulmaan.

RoPS sai vielä hieman painetta pelin lopussa SJK:n päätyyn, mutta ei todellista vaaraa, sillä SJK puolusti hyvin.


SJK - FC Inter OmaSp Stadionilla keskiviikkona 9.9. kello 18.30 ja KuPS - RoPS Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla keskiviikkona 9.9. kello 18.30.

Lähde: SJK:n verkkosivut