AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
SJK
3-4-3

21

(1-0)

Yleisöä 1885

RoPS
5-3-2
vko.34 // 28.8.2020

Ennakko: SJK-RoPS

Ennakko: SJK-RoPS

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliiga jatkuu lauantaina 29.8. klo 17.00, kun SJK ja RoPS kohtaavat OmaSp Stadionilla. Ottelu on samalla SJK:n yhteisöllisyysottelu, jossa kunnioitetaan juhlavuosiaan viettävää Seinäjoen kaupunkia sekä SJK:n taustalla olevia seuroja.

Veikkausliigassa SJK lähtee peliin tilanteessa, että voittoja pitäisi alkaa tulemaan tai muuten SJK on mukana putoamiskamppailussa. Vastustaja RoPS on sarjassa viimeisenä, kuuden pisteen päässä SJK:sta ja pelin enemmän pelanneena. Toiseksi viimeisenä on FC Haka ja SJK on kymmenentenä, pisteen TPS:n takana.

– Tämä on meille molemmille henkisesti semmoinen kova koetus. RoPS:lla varmasti tuska on iso, sillä heillä on aika heikko esitys alla vieraskentällä ja nyt tulee vielä uudestaan vierasottelu. Mutta nämä on jalkapallossa aina semmoisia asioita, että vaikea sanoa, että onko se meille hyvä vai huono asia, että RoPS:lla on alla tosi huono peli, sanoo päävalmentaja Jani Honkavaara SJK:n verkkosivuilla ja viittaa RoPS:n 4-0 tappioon keskiviikkona IFK Mariehamnin vieraana.

– Me halutaan vain voittaa tämä peli. Me halutaan tehdä maaleja. Se on se isoin juttu ja semmoinen mentaliteetti meidän pitää vain luoda, Honkavaara painottaa.

RoPS matkusti Seinäjoelle perjantaina. Torstaina joukkue veti palauttavat harjoitukset vielä Maarianhaminassa, josta siirryttiin lautalla Turkuun.

Yö Turussa ja perjantaina Tampereen kautta Seinäjoelle. Matkat ja siirtymät ovat pitkiä jopa matkustamaan tottuneelle joukkueelle.

- Tänään perjantaina pidettiin kuitenkin normaalit palaverit ja treenattiin, päävalmentaja Vesa Tauriainen kertoo.

- Mutta onhan pelaajien kuormitustaso tällä hetkellä todella kova.

SJK-pelin jälkeen RoPS:n pelaajat saavat onneksi muutaman päivän kaivatun vapaan. Vielä lauantaina pistetään kuitenkin kaikki peliin.

- Sitten viime ottelun tulos paranee varmasti, Tauriainen lupaa.

SJK on tuonut joukkueeseen uusia pelaajia, joista kaksi pelasi jo HJK:n vieraana keskiviikkona. Jake Jervis ja Emmanuel Ledesma olivat siinä ottelussa avauskokoonpanossa. Nyt mukaan liittyy vielä laitapuolustaja Murilo.

– Tykkään siitä, että tulee semmoista raikkautta joukkueeseen heidän kauttaan, tulee uutta dynamiikkaa. Ja muutenkin se tuo hyviä asioita, sillä nyt kun teimme vaihdot viime pelissä, niin vaihtopelaajat tulivat hyvin kehiin ja tuli tavallaan vielä yksi vaihde lisää. Sitä meillä ei ole vähään aikaan oikeastaan ollut. Se on vain sillä tavalla, että heti kun saadaan vähän uutta verta joukkueeseen, niin se joukkueen taso tiivistyy. Saatiin myös loukkaantuneena olleita takaisin. Esimerkiksi Jude Arthur tuo nyt taas yhden vaihtoehdon ja erityisesti kun Matej Hredecky oli sivussa. Nämä kaikki vaikuttaa kaikkeen, sanoo Honkavaara.

– Tykkäsin siitä, että Jake Jervisissa ja Manu Ledesmassa on se raikkaus ja ennakkoluulottomuus. Halu onnistua. En sano, etteikö sitä muillakin olisi, mutta he tulevat tässä tilanteessa hakemaan sitä eri lähtökohdista. Heillä ei ole mitään taakkaa, eikä mitään muutakaan painolastia. Murilo tulee nyt vielä uusimpana tähän mukaan, päättää Honkavaara.

RoPS:n osalta Maarianhaminassa kolhua ottaneet Zurab Tsiskaridze sekä Sampo Ala ovat joukkueen onneksi mukana kokoonpanossa. Lisää vahvuutta saapuu Rovaniemeltä Enoch Banzan ja Samuel Olabisin liityttyä mukaan.


SJK-RoPS OmaSp Stadionilla lauantaina 29.8. kello 17.

Lähde: SJK:n verkkosivut, RoPS:n verkkosivut