AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
5-2-3

40

(2-0)

Yleisöä 903

RoPS
5-3-2
vko.34 // 25.8.2020

Ennakko: IFK Mariehamn-RoPS

Ennakko: IFK Mariehamn-RoPS

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn saa keskiviikkona vieraita pohjoisesta, kun RoPS vierailee Wiklöf Holding Arenalla.

IFK Mariehamnin kolmen ottelun voittoputki meni poikki edelliskierroksella KuPS:n vieraana. Maarianhaminalaiset ovat keränneet pelaamistaan kymmenestä ottelusta 14 pistettä ja ne oikeuttavat sarjataulukossa sijaan kahdeksan.

RoPS:n kausi on sen sijaan ollut hankala. Rovaniemeläisten tappioputki sai lauantaina karvasta jatkoa, kun HJK voitti viime hetken osumalla Rovaniemellä pelin 1-0. Jo 11 ottelua pelannut RoPS on saalistanut kauden aikana vain kaksi tasapelipistettä ja sijoitus on sarjassa viimeinen. RoPS on pelannut nyt jo seitsemän ottelua putkeen ilman pisteitä

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo kertaalleen tällä kaudella ja se peli oli varsin dramaattinen. Elokuun 9. päivä IFK Mariehamn haki Napapiiriltä täyden potin numeroin 3-2, kun Frans Grönlund osui 90.+3. minuutilla. Saman kohtalon RoPS koki myös edellisellä kierroksella HJK:n Roope Riskin ryöstettyä täydet kolme sarjapistettä vain sekunteja ennen peliajan päättymistä. Pelaajien pettymyksen näki kauas, mutta pettymyksistäkin päästään nopeasti yli.

- Hatutus laantuu muutamassa päivässä, kun päästään taas treenikentälle, RoPS-luotsi Vesa Tauriainen sanoo.

- Mutta ei siihen tietenkään mitään opaskirjaa ole, kuinka näitä asioita käsitellään. Jokainen joukkue ja jokainen pelaaja on aina oma yksilönsä.

IFK-leirissä edellinen kohtaaminen muistetaan hyvin ja myös RoPS:n vahva taistelu HJK:ta vastaan on huomioitu, eikä helppoa ottelua odoteta missään nimessä.

- Riittää kun katsoo joukkueen panosta edelliskierroksella HJK:ta vastaan. Emme voi ottaa mitään itsestäänselvyytenä, painottaa IFK:n kakkosvalmentaja Daniel Norrmén.

Norrménin mukaan IFK:n on saatava oma pelinsä kulkemaan ja tuotettava tätä kautta RoPS:lle vaikeuksia.

- Olemme joukkue, joka haluaa pitää palloa ylempänä kentällä. Sen myötä pelaaminen on myös vaativampaa kuin se, jos palloa pyörittää takalinjoilla.a

RoPS:n onneksi kokoonpano näyttää kuitenkin paremmalta kuin HJK-ottelussa. Lainapelaajat ovat jälleen pelikelpoisia, ja myös Tuomas Kaukua on palannut miehistöön. HJK-ottelun tienoilla oli pientä epäselvyyttä Kalle Katzin tilanteesta, mutta sääntöjen mukaan hän on kärsinyt pelikieltonsa ja on pelikelpoinen jo huomisessa ottelussa.

- Kallen pelaaminen on hyvä asia, mutta kyllä me tarvitsisimme jo poissaolevatkin takaisin kokoonpanoon, Tauriainen kertoo joukkueensa tilanteesta.

- Mutta lähdemme hakemaan Maarianhaminasta kolmea pistettä. Siitä siirrymme torstain aikana pikkuhiljaa Seinäjoelle, siellä treenit perjantaina ja sama homma taas lauantaina.

IFK:lta ovat varmuudella keskiviikkona sivussa Yanga Baliso, Riku Sjöroos ja Dan Sjöblom.


IFK Mariehamn-RoPS Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona 26.8. kello 18.30.

Lähde: Nya Åland, RoPS:n verkkosivut