AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

01

(0-1)

Yleisöä 1672

FC Haka
4-5-1
vko.33 // 22.8.2020

Ennakko: HIFK-FC Haka

Ennakko: HIFK-FC Haka

Kuva: Juha Tamminen

Sunnuntaisessa viikonlopun Veikkausliigakierroksen päättävässä ottelussa HIFK saa vieraakseen FC Hakan.

Joukkueet kohtasivat elokuun alussa Tehtaan kentällä ja HIFK vei tuolloin pisteet matkaansa loppulukemien oltua 0-2. Valmentaja Mike Keeneyn mukaan HIFK tavoittelee tällä kertaa kuitenkin enemmän aloitteellisuutta ja hallitsevuutta joukkueen omaan peliin edelliskohtaamiseen verrattuna.

– Pelasimme heitä vastaan pari viikkoa sitten, joten molemmilla joukkueilla on tuore muistikuva toisistaan. Me kävimme voittamassa Valkeakoskella, eli meidän pitää olla valmistautuneita siihen, että vastustaja tulee Helsinkiin revanssi mielessään. FC Haka oli silloin vahva ottelun alussa kotikentällään.

- Tällä kertaa meidän tulisi käyttää kotiotteluiden tuomaa lisäenergiaa olemalla vahvalla jalalla liikkeellä heti ottelun alussa, Keeney sanoo.

HIFK päätti kolmisen viikkoa kestäneen tiukan otteluruuhkan viime viikon perjantaina Turussa, jossa vastassa oli sarjataulukon kärkijoukkue FC Inter. Ottelu oli tasainen ja yleisölle viihdyttävä ja Interin voittomaali (3-2) syntyi tilanteessa, joka myös aiheutti tuomiota protestoineelle Arnold Origille ulosajon kahden keltaisen kortin jälkeen.

Origin viimeviikkoisen ulosajon myötä HIFK:n tolppien välissä tullaan sunnuntaina näkemään uusi nimi. Edustusjoukkueen kolme muuta maalivahtia ovat Otto Huuhtanen, Jaakko Kivekäs ja Martti Puolakainen. Sunnuntaina pelaava maalivahti selviää kokoonpanojen julkistuksen yhteydessä ottelupäivänä.

– Kokoonpanon eläminen kuuluu tähän peliin. Meillä on neljä maalivahtia joukkueessamme, joten tilanne on aika sama kuin jos joku kenttäpelaajista joutuisi sivuun. Silloin otetaan joku toinen pelaaja hänen tilalleen, ja mennään sillä eteenpäin, toteaa Keeney.

Hakan maalilla sen sijaan on tällä kertaa Jakob Tånnanderin vuoro. Edellisessä ottelussahan pelasi Michael Hartmaan, sillä HJK:sta lainattu ruotsalaisvahti ei saanut pelata keskinäisessä ottelussa, mutta nyt maalilla aloittaa Teemu Tainion mukaan tuore hankinta.

– Nyt on taas Tånnanderin vuoro, kun ei HJK pelissä saanut pelata. Nyt on enemmän treenejä alla ja päässyt muutenkin paremmin joukkueen juttuun mukaan, niin uskon olevan enemmän pelissä mukana, kuin KuPS:a vastaan, Tainio toteaa Hakan verkkosivuilla.

Harmaita hiuksia sen sijaan aiheuttaa se ikävä tosiasia, että koskilaisten puolustuksesta on kaksi topparia sivussa, kun Ville-Valtteri Starck ja Niklas Friberg ovat molemmat loukkaantuneina, eikä korvaajaa ole löytynyt. Tainio kertoi HJK -ottelun jälkeen, että verkot ovat kyllä olleet sille osastolle vesillä, mutta korona -tilanne hankaloittaa paikkaajan löytymistä huomattavasti. Tainion työkalupakista löytyy kuitenkin vielä vaihtoehtoja.

– Kun on vain yksi toppari ehjänä, niin onhan se selvä, että joudutaan tekemään muutoksia kokoonpanoon. Saadaan kuitenkin iskukykyinen joukkue kasaan, sillä meillä löytyy vielä vaihtoehtoja ja saadaan uusille miehille peliaikaa. Se on meidän joukkueen vahvuus, että moni pelaaja pystyy pelaamaan useammalla pelipaikalla.


HIFK - FC Haka Bolt Arenalla sunnuntaina 23.8. kello 18.30.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, FC Hakan verkkosivut