AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
5-2-3

10

(1-0)

Yleisöä 1027

TPS
5-3-2
vko.32 // 15.8.2020

Ennakko: IFK Mariehamn-TPS

Ennakko: IFK Mariehamn-TPS

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn hakee kolmatta perättäistä voittoaan sunnuntaina, kun vieraisille saapuu TPS.

TPS:n pistepussi näyttää toistaiseksi kolmea pistettä ja on ehtinyt vaihtaa jo päävalmentajaa tällä kaudella, mutta tämä ei hämää isäntäjoukkuetta. TPS:n vahvuudet ovat tiedossa.

- Ottelusta tulee kova, he tulevat juoksemaan ja antamaan kaikkensa viimeiseen sekuntiin saakka, kuten olemme viime otteluissa nähneet. TPS pelaa vahvuuksillaan ja on aika selkeää, millainen vastustaja vastaan tulee. Meidän tehtävämme on neutralisoida se, IFK Mariehamnin päävalmentaja Lukas Syberyjski ennakoi.

- TPS:lla on hyökkäyksessä isoja, vahvoja pelaajia ja molemmilla laidoilla hyvin vauhtia – oikealla ehkä vähän enemmän – ja he hyödyntävät niitä hyvin.

IFK Mariehamn seilaa tällä hetkellä myötätuulessa ja joukkueella on takanaan kaksi peräkkäistä voittoa. Ensin sarjakärki FC Inter kaatui Maarianhaminassa 2-0 ja viime sunnuntaina joukkue haki täyden pistepotin Rovaniemeltä aivan loppuhetkien voittomaalilla. IFK:n alkukauden nimi on ollut entinen TPS-talentti Albion Ademi, joka on iskenyt pallon rysään jo kuusi kertaa.

- Niillä on mennyt hyvin, se on erittäin nopea ja tehokas vastahyökkäysjoukkue. IFK:n otteluissa on syntynyt paljon maaleja ja meidän pitää olla tarkkana oman puolustuksen muodon kanssa, TPS-luotsi Jonatan Johansson tietää.

Johansson on erittäin tyytyväinen siitä, että TPS sai nyt hieman pidemmän valmistautumisajan sunnuntain IFK Mariehamn -otteluun.

- Nyt saatiin kunnolla treenipäiviä ja ehjä treeniviikko ennen sunnuntaita. Edellisiin peleihin valmistautuminen on ollut lähinnä palauttelua ja nopeaa valmistautumista heti seuraavaan. Nyt päästiin treenaamaan neljä päivää kunnolla ja siinä ehtii syventymään paremmin asioihin.

- Viikko oli hyvä, tavoitteena on saada koko pelaamista, puolustusta ja hyökkäystä, taas parempaan balanssiin. Pääsimme pelaamaan kahtena päivänä kunnolla 11 vs 11 -peliä. Lauantai oli lopuksi vähän kuin kertausharjoitus, Johansson niputti.

IFK:n viikon harjoituksissa on ollut hyvä meno ja Syberyjskin mukaan liiallista hyvänolontunnetta kauden perättäisen voiton jälkeen on pyritty karistamaan.

IFK Mariehamnin pelaajista vain Yanga Balison pelikunto on kysymysmerkki. Mikäli joukkueeseen viikolla liittyneen Johannes Laaksosen siirtopaperit saadaan ajoissa kuntoon, saattaa Laaksonen olla myös jo sunnuntaina kokoonpanossa.

TPS:n uusista vahvistuksista hyökkääjä Santeri Haarala matkustaa varmuudella joukkueen mukana Maarianhaminaan. Toppari Juhani Pikkaraiselta jäänee Ahvenanmaan reissu puolestaan kokonaan väliin.


IFK Mariehamn - TPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 16.8. kello 18.30.

Lähde: Ålandstidningen, TPS:n verkkosivut