AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
Ilves
4-5-1

00

(0-0)

Yleisöä 2012

SJK
4-5-1
vko.32 // 14.8.2020

Ennakko: Ilves-SJK

Ennakko: Ilves-SJK

Kuva: Juha Tamminen

Ilves saa lauantaina vieraita Pohjanmaalta. SJK yrittää katkaista seitsemän ottelun voitottoman putkensa. Tupsukorvien otteet ovat heitelleet kauden mittaan ja nyt olisi oiva sauma tehdä ryhtiliike.

Ilves kohtasi SJK:n viimeksi kesäkuun alussa. Harjoitusottelu päättyi tasatulokseen 2–2. Molemmista Ilveksen maaleista vastasi Ilari Mettälä ja SJK:sta maalin mieheen iskivät Serge Atakayi ja Jeremiah Streng.

Viisi pistettä SJK:n yläpuolella oleva Ilves ei voi olla täysin tyytyväinen nykytilanteeseen. Voittoja, tasapelejä ja tappioita on kaikkia kertynyt kolme kappaletta. Viimeksi sunnuntaina FC Lahti piti pisteet kotonaan 3–2-lukemin. Mastokaupungin tulostaululla oli 3–0-lukemat vielä kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa, kunnes Diogo Tomásin kahdella osumalla tamperelaiset nousivat maalin päähän. Loppukiri ei riittänyt pidemmälle.

Eroa ylempään loppusarjaan oikeuttavaan kuudenteen sijaan on vain maalieron muodossa. Avaimet menestykseen ovat siis edelleen omissa tassuissa. Selkeitä onnistujia kauden mittaan ovat olleet muun muassa Naatan Skyttä, joka 18 vuoden iässäkin pystyy suorastaan dominoimaan yläalueella. Skytän ikätoveri Matias Riikonen on myös ollut pirteä ilmestys tolppien välissä. Eniten vastuuta ovat saaneet jokaisessa yhdeksässä ottelussa pelanneet Tomás, Lauri Ala-Myllymäki, Jair, Iiro Järvinen ja Tuure Siira.

Seinäjoelta saapuva ja mestarivalmentaja Jani Honkavaaran luotsaama joukkue on monessa liemessä keitetty.

– SJK:lla on nimivahva ryhmä. Jokaiselle pelipaikalle löytyy profiilipelaajia. Lisäksi muutama nuorempi pelaaja on tehnyt vahvaa esiinmarssia. Yläalueelta löytyy paljon taitavia yksilöitä, jotka voivat omalla osaamisellaan kääntää pelejä, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss arvioi tamperelaisten sivuilla.

SJK:n edellinen voitto Ilveksestä on niinkin kaukaa kuin elokuulta 2016. Wissin miehistö on ollut myrkkyä seinäjokisille, mutta vuosia vanhat ansiot eivät kanna pitkälle.

– Meillä on kotona ollut ihan ok rekordi, mutta emme mieti nyt menneitä. Edessä on uusi peli ja haluamme tavallaan ottaa aivan uuden lähdön syksyyn. Ensimmäinen kolmannes kaudesta on takana ja paljon on vielä pelattavaa.

Tupsukorvat ovat olleet epäonnisia loukkaantumisen kanssa. Pidempiaikaiset potilaat Baba Mensah, Tiemoko Fofana ja Janne Saksela ovat yhä varmoja poissaolijoita.

– Osalla on pitkä kuntoutus alla, osalla hieman lyhyempi. Paljon on vielä kysymysmerkkejä kokoonpanossa, mutta kun pelipaita vedetään päälle, niin silloin taistellaan voitosta, Wiss päättää.

SJK on juuri nyt elokuun osalta tuloksellisesti kohtalaisen hyvässä putkessa, kun se on kohdannut Veikkausliigan kärkipäähän povatut seurat KuPS ja FC Honka. Molemmista oli tuloksena tasapeli ja pelillisesti erityisesti KuPS-kotipeli oli parasta SJK:ta pitkiin aikoihin. Espoossa pelattu FC Honka – SJK oli kuitenkin taktisesti niin kurinalainen ottelu, että siinä maalipaikat jäivät vähiin ja nekin paikat mitä saatiin, jätettiin käyttämättä. SJK on nyt valmistautunut Ilves-matsiin molempien edellisten otteluiden opit mielessä.

– Vähän me voitaisiin olla tehokkaampia niin hyökkäys kuin puolustuspelissä. Se on ehkä se isoin juttu, Nyt meidän peli vähän ailahtelee vielä pelin sisällä. Mutta se mikä sekä KuPS että Honka -peleissä oli tietenkin positiivista, niin ne molemmat oltaisiin voitu voittaa. Me luotiin hyviä paikkoja, mutta samalla myös vastustaja loi hyviä paikkoja. Siinä mielessä pyöreitä pelejä, arvioi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara seuran sivuilla.

– Lauantaina vastaan tuleva Ilves on, kuten on todettu, hankala vastustaja kaikille. He pystyvät tasapäin haastamaan kenet tahansa. Mutta sitten tämän vuoden Ilves, joka hävisi Interille 5-1, niin se, että Ilves päästää noin monta maalia, on aivan poikkeuksellista. Ilveksellä on toki paljon loukkaantumisia, mutta niin on meilläkin, joten siinä mielessä ollaan varmasti aika lailla tasoissa. Ei heitä vastaan saa koskaan mitään helppoa peliä, mutta ei siitä etukäteen mitään liian vaikeaakaan peliä kannata tehdä. Me pelasimme heitä vastaan harjoituspelin kesäkuussa, ja me onnistuttiin ihan hyvin siinä pelissä, pohtii Honkavaara lauantaina vastusta.

– Mutta kyllä me joukkueena kaivataan sitä, että me saadaan onnistumisia. Onnistumiset ruokkii onnistumisia sitten lisää. Eli ei riitä, että pelaamme mukiin menevästi. Kyllä meidän pitää vain pystyä parempaan, päättää Honkavaara.


Ilves-SJK lauantaina 15.8. Ratinan Stadionilila kello 17.00 alkaen.

Lähde: Ilveksen ja SJK:n verkkosivut