AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Honka
3-4-3

00

(0-0)

Yleisöä 1362

SJK
3-4-3
vko.31 // 9.8.2020

Ennakko: FC Honka-SJK

Ennakko: FC Honka-SJK

Kuva: Juha Tamminen

FC Honka kohtaa maanantaina elokuun ainoassa Veikkausliigan kotiottelussaan SJK:n.

Hongan pelaamisessa erityisen hyvin on toiminut puolustus, sillä yksikään joukkue ei ole päästänyt keltamustia vähemmän maaleja. Honka on joutunut kaivamaan pallon omasta verkostaan vain neljästi, eikä se ole päästänyt yhdessäkään ottelussa omiin yhtä maalia enempää.

SJK:n kauden alku on ollut epätasainen. Seitsemästä ottelustaan se on voittanut yhden, kauden avausottelunsa TPS:ää vastaan. Sekä tasapeli- että tappiosarakkeesta löytyy luku kolme. Viime kierroksella SJK pelasi tasan 1-1 KuPS:n kanssa. Joukkueen päävalmentajana toimii viime kaudella KuPS:n Suomen mestariksi luotsannut Jani Honkavaara.

– SJK on vahva joukkue, vaikka heidän pelinsä ja tuloksensa ovatkin vaihdelleet. Joukkueen valmennus on myös kovalla tasolla, kun vastuussa on hallitseva mestarivalmentaja. Kova ottelu on varmasti edessä, kommentoi Hongan keskikenttäpelaaja Jerry Voutilainen.

SJK:n edellinen ottelu, joka pelattiin viime keskiviikkona OmaSp Stadionilla KuPS:a vastaan, oli kauden parasta Kerholta. Kenties jopa parasta muutamaan vuoteen? Olkoonkin, että ottelu päättyi 1-1 tulokseen. Maanantaina vastaan tulee kuitenkin taas erilainen ja samalla kova haaste, sillä FC Honka pelaa hyvin erilaisella tyylillä kuin aiemmin Veikkausliigassa kohdatut joukkueet. Joukkue nojaa taktisesti vahvaan pallonhallintaan ja se ei ole hävinnyt vielä yhtään ottelua Veikkausliigassa.

Toisaalta voittoja on vain kolme ja niistä kaksi on tullut TPS:a vastaan ja yksi RoPS:a vastaan. Viisi kertaa Honka on päätynyt tasapeliin. Viimeisin voitto tuli juuri viime torstaina TPS:n vieraana.

– Hyvin erilainen peli on nyt tulossa. Honka on kuitenkin niin vahvasti kontrollia hakeva joukkue. Eli he lähtevät enemmänkin pallonhallinnan kautta peliin, toisin kuin KuPS, joka taas pyrki pelaamaan nopeasti palloa tyhjiin tiloihin. Halutaan totta kai jatkaa siitä mihin viime pelissä jäätiin, mutta vastustaja on kuitenkin erityyppinen, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

– Toki Honkakin haluaa prässätä ylhäältä nykypäivänä, joten se on vähän aktiivisempi joukkue kuin se oli aikaisemmin. Mutta palloa he pyrkivät kontrolloimaan ja pystyy tekemään sitä pitkiä aikoja. En ihmettele yhtään, että he eivät ole hävinneet yhtään peliä. Toki eivät hekään olisi tasapelejä varmasti halunneet pelata niin paljoa, kuin ovat pelanneet. Se on kuitenkin hyvä ja kokenut joukkue, jossa pelaajat ovat olleet pitkään yhdessä, muistuttaa Honkavaara maanantain vastustajasta.

Hongan loukkaantumistilanne on otteluun lähtiessä melko hyvä. Banahene sai edellisessä ottelussa kovan tällin ja on hyvin todennäköisesti maanantaina sivussa. TPS-ottelun väliin jättäneen Henri Aallon pelikunto on vielä epävarma. Mac Kandji sen sijaan on hyvin todennäköisesti valmennuksen käytettävissä.


FC Honka - SJK Tapiolan Urheilupuistossa maanantaina 10.8. kello 18.30.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, SJK:n verkkosivut