AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Lahti
3-4-3

32

(2-0)

Yleisöä 2074

Ilves
5-3-2
vko.31 // 8.8.2020

Ennakko: FC Lahti-Ilves

Ennakko: FC Lahti-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti ja Ilves iskevät yhteen Lahden Stadionilla sunnuntaina.

Kotijoukkue FC Lahti on kohdannut tällä viikolla jo FC Hongan ja Helsingin Jalkapalloklubin ja tuloksena on ollut kaksi tasapeliä. Torstaina Lahti nousi tappioasemasta tasoihin Töölössä Dimitry Imbongon maalilla ja ottelun viimeiset minuutit olivat Lahden. Lahti kykeni luomaan Klubin vieraana voittoon tarvittavat maalipaikat, mutta HJK selvisi pienen onnenkin avustamana lopusta.

Ilvestä vastaan Lahti lähtee jälleen erittäin lyhyellä valmistautumisajalla. Joukkue on lähinnä joutunut palauttelemaan ja selviämään kolhuista. Timi Lahti palasi kokoonpanoon jo torstaina ja Vahid Hambo on toipumassa kovaa vauhtia pienestä vammastaan. Varmasti sivussa on vain pitkäaikaispotilas Tim Martinen.

Vierailija Ilves pelasi myös viikolla, mutta keskiviikkona. Heillä on näin ollen yli vuorokauden pidempi palautumisaika sunnuntain otteluun. Ilves kohtasi keskiviikkona kotonaan Rovaniemen Palloseuran ja voitti ottelun 1-0 Lauri Ala-Myllymäen maalilla. Voitollaan Ilves nousi kuudenneksi ja tamperelaiset ovatkin juuri Lahden edellä.

Alkukaudesta Ilveksen puolustus ei ole ollut yhtä vakuuttava kuin viime kausilla. Ilves on päästänyt liigassa toiseksi eniten maaleja. Hyökkäyspäässä tamperelaiset ovat saaneet puolestaan todistaa jälleen nuorten esiinmarssia. Mikael Almén ja Naatan Skyttä ovat osuneet tällä kaudella.

Joukkueet kohtasivat toisensa Suomen Cupin karsinnassa talvella Mukkulassa. Mikko Viitikko vei Lahden johtoon kulmapotkusta. Ilveksen Eetu Mömmö kuittasi lähes identtisellä maalilla tamperelaiset tasoihin ja Iiro Järvinen viimeisteli voitto-osuman.

Ilves palasi voittokantaan kotiyleisön edessä voitettuaan RoPS:n 1-0 Lauri Ala-Myllymäen osumalla. Laukaisutilasto oli 22–1 tamperelaisten eduksi. Kahdeksasta ottelusta on kertynyt 12 pistettä tulossarjalla 3-3-2.

– Teimme RoPS:aa vastaan täyden työn. Lahti on pelannut yhtä päivää myöhemmin, mutta varmasti meilläkin näkyy rasitusta ja siihen reagoidaan. Voimme olla hieman alempana tai ylempänä. Kun prässätään, niin sen pitää olla yhtenäistä, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss miettii seuran sivuilla.

– Hirveästi emme ehdi taktisia juttuja läpikäymään, mutta kyllä viimeistelyharjoituksissa katsottiin videoita ja pidettiin fläppitaulusulkeiset. Aika monta kysymysmerkkiä on ilmoilla kokoonpanon suhteen, Wiss aprikoi.

Keltavihreiden vaikea loukkaantumistilanne jatkuu siis edelleen. Varmoja poissaolijoita ovat Tiemoko Fofana, Baba Mensah, Ilari Mettälä, Joona Veteli ja Maksim Stjopin.


FC Lahti-Ilves Lahden Stadionilla sunnuntaina 9.8. kello 18.30 alkaen.FC Lahti-Ilves sunnuntaina 9.8. Lahden Stadionilla kello 18.30 alkaen.

Lähde: FC Lahden ja Ilveksen verkkosivut