AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
TPS
5-3-2

02

(0-0)

Yleisöä 1220

FC Honka
3-4-3
vko.31 // 5.8.2020

Ennakko: TPS-FC Honka

Ennakko: TPS-FC Honka

TPS ja Honka iskevät yhteen torstaina. (Kuva: Tiina Pirilä)

TPS ja FC Honka mittelevät pisteistä torstaina Veritas Stadionilla. Ottelu alkaa kello 18.30.

FC Honka jäi viime kierroksella FC Lahden vieraana maalittomaan tasapeliin. Pistejako oli Hongalle tällä kaudella jo viides. Joukkue etenee yhä tappioitta, mutta voittoja on toistaiseksi vain kaksi kappaletta.

FC Honka ja TPS ovat kohdanneet tällä kaudella jo kerran. Silloin Honka piti täyden pistepotin Espoossa, kaatamalla turkulaiset loppulukemin 3-1. Ottelussa Hongan maaleista kahdesta vastasi Lucas Kaufmann ja yhden iski Jean-Marie Dongou.

TPS:ssä on tapahtunut muutoksia sitten viime kohtaamisen. Tommi Pikkarainen sai väistyä päävalmentajan tehtävästä ja nyt joukkuetta luotsaa maajoukkuelegenda Jonatan Johansson. Johansson aloitti valmennuskautensa vahvasti, sillä TPS nappasi kauden avausvoittonsa kaatamalla RoPS:n 3-2.

– TPS on kotonaan aina vaikea vastustaja. Meille lisähaasteen tuo toki myös vain kahden päivän palautumisaika pelien välissä. Mutta emme me saa selitellä yhtään, vaan voittoa lähdemme itsevarmana hakemaan. Tutkimme TPS:n pelaamisen tarkkaan läpi ja uskon, että löydämme sieltä asiat johon voimme iskeä torstaina, Hongan hyökkääjä Borjas Martin miettii.

Päävalmentaja Johansson palaakin torstaina ensimmäistä kertaa kotiyleisönsä eteen sitten kauden 2010, jolloin hän päätti hienon kansainvälisen peliuransa TPS:n paidassa. Johansson voitti viimeisellä pelikaudellaan SM-pronssia sekä Suomen Cupin.

TPS:n terveystilanne näyttää Honka-ottelun aattona hyvältä, sillä ainoastaan Oskari Jakosen paluu kokoonpanoon on vielä epävarmaa. TPS:llä ei ole myöskään pelikieltoja lainkaan.

Hongan Mac Kandji on vielä sivussa ottelusta.


FC TPS-FC Honka torstaina 6.8. Veritas Stadionilla kello 18.30 alkaen.

Lähde: TPS:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut