AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
5-2-3

20

(1-0)

Yleisöä 1000

FC Inter
3-4-3
vko.31 // 4.8.2020

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Inter

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn ja FC Inter kohtaavat toisensa toisen kerran jo muutaman päivän sisään, kun viimeksi samat joukkueet ottivat mittaa toisistaan lauantaina Turussa. Inter voitti tuon ottelun 2-1 ja keskiviikkona pelataan Maarianhaminassa.

Interiä kaksi edelliskautta edustanut, mutta täksi kaudeksi IFK Mariehamniin siirtynyt Niilo Mäenpää uskoo omiensa revanssiin.

- On outo tilanne, että pelaamme kahdesti samaa joukkuetta vastaan peräkkäin. Mielestäni meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa ottelu. Toivottavasti pelaamme paljon paremmin kuin viime pelissä, Mäenpää miettii IFK TV:n haastattelussa.

Inter voitti edelliskohtaamisen kotikentällään, mutta tappiosta huolimatta Mäenpää näki pelissä positiivisia elementtejä.

- Ensimmäinen puoliaika oli ihan hyvä puolustuksellisesti, muttemme saaneet luotua niin paljon maalipaikkoja. Ensimmäinen puoliaika oli kuitenkin ihan ok. Toinen puoliaika ei ollut niin hyvä ja mielestäni voimme olla paljon parempia kuin viime pelissä.

Kun joukkueiden kohtaamisten välillä on niin vähän väliaikaa, ei Mäenpää usko kummankaan tekevän ihmeellisempiä poppastemppuja edellisotteluun verrattuna.

- Uskon pelin olevan samantyyppinen kuin viimeksi. Luulen heidän pelaavan samalla tavalla, mutta meidän täytyy tehdä jotain toisin, koska hävisimme edellispelin. Meidän täytyy saada enemmän maalipaikkoja ja puolustaa paremmin kuin viimeksi, Mäenpää korostaa.

Interin päävalmentaja José Riveiro arvioi pelien välissä olevan lyhyen valmistautumisajan pitävän asetelmat edellisen kohtaamisen kaltaisina.

– On vaikeaa tietää etukäteen, mitä tulee tapahtumaan. Pelien välissä on kuitenkin vain kolme päivää aikaa, joten tuskin näemme suuria muutoksia kummaltakaan puolelta. Nyt tunnemme toisemme vielä paremmin kuin kolme päivää sitten, joten ei muuta kuin pallo peliin taas.

– Valmistautumisessamme olemme keskittyneet jälleen palauttaviin toimiin fyysisen ja henkisen puolen osalta. Olemme analysoineet säätöä vaativat asiat ja varmistaneet olevamme valmiita keskiviikon otteluun, päävalmentaja lisää Interin sivuilla.

Keskiviikkoiset ottelussa asetelmat ovat kuitenkin uudet ja nyt Saaristomeren maisemat tulevat tutuiksi vuorostaan Ahvenanmaalle matkustavalle Interille. Maarianhaminassa joukkuetta odottaa myös uusi alusta, sillä pitkään palvellut Wiklöf Holding Arenan luonnonnurmi on saanut täksi kaudeksi väistyä tekonurmen tieltä. Samalla kentän juoksuradoista osa on poistettu tekonurmen tieltä mahdollistaen isomman ja aiempaa lähempänä katsomoa olevan kentän. Riveiron mukaan kentän vaihtuminen tuo omat muutoksensa myös peliin.

– Kyllä se vaikuttaa. Alusta on erilainen ja märkänä pallo kulkee siellä kovaa, kun taas kuivalla tekonurmella tempo on hidas. Myös pelaajien keholle on eri asia pelata tekonurmella, mutta olemme tietysti jo tottuneet näihin muutoksiin, espanjalaisvalmentaja muistuttaa.

Interin pelaajatilanteessa ei otteluiden välillä ole tapahtunut muutoksia, joten Arttu Hoskonen jatkaa ainoana kokoonpanosta varmuudella sivussa olevana pelaajana. Riveiron mukaan Hoskonenkaan ei ole enää kaukana pelikunnosta.


IFK Mariehamn - FC Inter Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona 5.8. kello 18.30.

Lähde: IFK TV