AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
SJK
4-3-3

11

(0-0)

Yleisöä 2360

FC Haka
4-3-3
vko.30 // 31.7.2020

Ennakko: SJK-FC Haka

Ennakko: SJK-FC Haka

Kuva: Juha Tamminen

SJK isännöi lauantaina FC Hakaa ja kumpikin hakee tiukasti lisäystä pistepussiinsa.

Lauantain ottelu on merkittävä molemmille joukkueille, sillä molemmat tarvitsevat voiton katkaistakseen orastavan tappiokierteen. SJK:lla on takana kolme perättäistä maalin tappiota ja FC Hakalla viisi perättäistä Veikkausliigaottelua ilman voittoa.

SJK:n kolme viimeistä ottelu ovat päättyneet äärimmäisen harmittaviin maalin tappiohin sekä samoihin 2-1-lopputuloksiin. Päävalmentaja Jani Honkavaaran keskittyminen on nyt siirretty kuitenkin jo lauantain koitokseen.

– Haka pelaa aika avointa ja hyökkäysvoittoista jalkapalloa. Ovat varmasti yllättäneet sillä monet, mutta heilläkin aika kohtuu vaikea on ollut tämä Veikkausliigan alku. Kuten heidän valmentaja Teemu Tainio taisi jossain sanoakin, niin omisssa on soinut aika paljon. Mutta joka tapauksessa, Haka on positiivinen joukkue mielestäni. Ja varmasti siellä pohditaan nyt, että miten se oma puolustus tilkitään, arvioi Honkavaara lauantain vastustajaa.

Honkavaara ennakoikin, että lauantaina Hakalla voi olla jotain uusia kuvioita pelissään.

– Siinä mielessä mielenkiintoinen peli on tulossa, että kuinka paljon he muuttavat pelaamistaan. Me taas tietyllä tapaa puhalletaan siihen samaan hiileen, miten ollaan tähänkin asti pelattu. Eli haetaan ehyttä kokonaisuutta, ehjää ysikymppistä. Se on meillä ollut se iso haaste tässä alkukaudesta, sanooHonkavaara.

SJK:n sivussa olleista pelaajista pelikuntoon on toipunut taas meksikolainen Dárvin Chávez, joka varotoimenpiteenä katseli vielä KuPS-peliä vaihtopenkiltä. Tero Mäntylä palaa huilanneena pelikiellon jälkeen takaisin miehistöön.

Viime sunnuntain ottelusta SJK:lta oli sivussa Jude Arthur, joka loukkasi itseään aiemmin samalla viikolla pelatussa HIFK-ottelussa. Arthur on näillä näkymin viikon tai kaksi sivussa. SJK:n oma kasvatti Joonas Sundman loukkasi alaraajansa harjoituksissa tällä viikolla ja hän joutuu olemaan sivussa harmillisesti parisen viikkoa. KuPS-pelissä puolestaan punaista korttia katsonut toinen oma kasvatti, nuori Matias Vainionpää, ei voi pelata lauantaina edustuksen riveissä pelikiellon vuoksi. Laitapuolustaja Niko Markkula alkaa jo kuntoutua takaisin IFK Mariehamn pelissä tulleesta loukkaantumisesta, mutta ei näillä näkymin ehdi vielä kohtaamaan FC Hakaa.

Odotuksiin nähden heikosti menneen viime kauden jälkeen SJK uudistui rajusti tälle kaudelle. Päävalmentajaksi on saapunut viime kauden mestarivalmentaja Jani Honkavaara ja lisäksi pelaajaliikennettä oli ulospäin 13 pelaajan verran ja joukkueeseen on tullut 15 pelaajaa.

– Joukkue on muuttunut paljon. Uusi valmentaja ja paljon uusi valmentaja, niin se on päivänselvä asia, ettei se heti lähde toimimaan, ennakoi Hakan valmentaja Teemu Tainio seuran sivuilla.

Seinäjokelaisilla on viiden ottelun jälkeen kasassa neljä pistettä yhdellä voitolla ja yhdellä tasapelillä. Voitto tuli avausottelussa 1-0 -tuloksella sarjajumbo Turun Palloseuraa vastaan. Viimeisistä kolmesta ottelustaan joukkue on hävinnyt kaikki.

– SJK:lla on kolme tappiota putkeen alla, niin heillä on varmasti mielessä, että huomenna, kun Haka tulee, niin palataan voittojen tielle.

Hakan tilanne otteluun lähtiessä on kohtuullinen. Ikävä takaisku kuitenkin on, että juuri pelikuntoon toipunut Ville-Valtteri Starck loukkaantui uudelleen perjantain harjoituksissa ja on sivussa ainakin lauantain ottelusta. Maximus Tainio ja Salomo Ojala ovat lauantain ottelusta poissa AC Kajaanin lainapestinsä johdosta, mutta koskilaisten materiaalissa riittää leveyttä Topias Liston jäädessä vielä kokoonpanon ulkopuolellekin.


SJK - FC Haka OmaSp Stadionilla lauantaina 1.8. kello 17.00.

Lähde: SJK:n ja FC Hakan verkkosivut